Care sunt cele mai interesante produse oferite de Vino Italia? De ce să le alegi și ce este bine de știut despre acestea? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Orice consumator de vin știe că experiența complexă de a savura un pahar de vin bun este o călătorie fără sfârșit. Dincolo de propriile preferințe de gust, vinul vine în atâtea forme și tipuri, încât este imposibil să iubești un singur soi. În funcție de mâncarea care este alături sau de evenimentul unde îl consumi, vinul te poate surprinde în toate formele lui și deschide continuu uși către noi și inedite gusturi, combinații, arome.

Așadar, astăzi propunem 3 produse noi din portofoliul Vino Italia, vinuri italienești de tradiție, din zone nobile ale Italiei, făcute din struguri atent aleși și culeși.

  1. Redentore Chardonnay

Chardonnay este cel mai popular vin alb din lume și pe bună dreptate. Este fabricat din struguri cu coajă verde care se pot adapta la o varietate de climate și produc vinuri flexibile și accesibile. și stejar. Chardonnay este vinul care reflecta foarte bine clima și locația de unde provine, calitate pe care pasionații de vin o numesc terroir. Poate avea gust tropical (ananas, mango) în climatele mai calde, în timp ce climatele mai răcoroase îmbină aciditatea crocantă a strugurilor cu gusturi de fructe din livadă precum piersici și caise. Arta vinificatorului este de a capta o astfel de expresie fără a folosi prea mult stejar sau alte tactici pentru a o masca.

Acest vin, în particular, vine din celebra și tradiționala zona Veneto din Italia, recunoscută de sute de ani pentru producerea vinurilor de o înalta calitate. Clima din Italia precum și solul regăsit doar aici, ajuta la producerea unui vin special, plin de încărcătură locală. Redentore Chardonnay este un vin tânăr, alb, sec, din 2020, de un galben pai intens, cu note de fructe exotice. Are un gust echilibrat, fiind o alegere perfectă alături de peşte, homar sau fructe de mare.

  1. Syraco

Syrah este soiul de struguri care produce unele dintre cele mai întunecate vinuri roșii din lume. Gusturile de fructe negre variază de la afine dulci, la măsline negre sărate în acest tip de vin. Când gustați pentru prima dată Syrah, veți observa o aromă puternică care se estompează treptat într-un postgust picant și piperat. Syrah are un bun potențial de învechire datorită acidității și rugozității sale. Syraco îmbină tăria de caracter regăsită în frumoasa Sicilia cu eleganţa Franţei.

Strugurii sunt culeși manual și presați delicat înainte de fermentare, care este ajutată de drojdiile proprii și macerare. Timp de 12 luni, pasajele noi, a doua și a treia sunt învechite în butoaie de stejar francez (comparativ cu vintage). Apoi se îmbuteliează într-o sticlă pentru încă 24 de luni. Syraco este de un roșu intens și de nepătruns, cu un buchet bogat și învăluitor. Cu un gust bogat și elegant, note de mure, cireșe negre în alcool, coacăze, cacao, piper negru și cuișoare, se asortează perfect cu brânzeturile maturate, vânat sau carne la grătar.

  1. Revì Brut Trentodoc

Oamenii beau vin spumant pentru a comemora ocazii speciale, cum ar fi întâlnirea cu prietenii sau petrecerea timpului cu cineva important. Natura spumantă și gazoasă a vinului asigură că fiecare pahar va fi o experiență memorabilă. Vinul spumant trece prin același proces de fermentare ca și vinul obișnuit. Diferența dintre vinul spumant și vinul obișnuit este că vinul spumant trece printr-o a doua fază de fermentare. În acest timp, capătă calitățile distinctive efervescente, strălucitoare, pe care le implică numele său. Pentru a scoate în evidență prospețimea vinului spumant, trebuie să fie răcit cel puţin 30 de minute înainte de servire. Când este timpul de servire, de obicei se toarnă într-un pahar înalt cunoscut sub numele de flaut de șampanie care să păstreze în pahar cât mai mult timp spuma. Ideal ca aperitiv, Revì Brut Trentodoc este un vin cu arome florale și fructate intense, creat dintr-un blend de Chardonnay și Pinot Noir, un vin care îți va încânta toate simțurile.

Suntem convinși că secretul pentru a ști ce vin îți place sau e potrivit pentru tine într-un anumit moment, este necesar să nu te oprești din experimentat. Iar daca ești pasionat de vin, cu siguranță vei fi mereu la curent cu noutățile, așa că bucura-te de noile gusturi aduse de Vino Italia!