Știm că micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Acesta ne furnizează energia de care avem nevoie pentru întreaga zi dar de cele mai multe ori, timpul este insuficient pentru a pregăti un mic dejun savuros, în special în diminețile în care ne grăbim spre locul de muncă. Dacă te-ai săturat de rețetele clasice sau de covrigi, există câteva rețete care te vor ajuta să pregătești un mic dejun absolut delicios în doar câteva minute. În acest fel de asiguri că mănânci ceva gustos de fiecare dată și renunți la gustările mai puțin sănătoase în drum spre serviciu. Iată 7 dintre cele mai rapide rețete de mic dejun.

  • Omletă Gruyere cu bacon și spanac

Ce poate fi mai delicios dimineața decât o omletă de tip papară ardelenească dar totuși extrem de elegantă și sățioasă. 

Tot ce ai nevoie pentru o astfel de omletă pe lângă ouă este o mână de baby spanac crud și 2 felii de bacon. Evident că vedeta acestei omlete este brânză Gruyere care îi va oferi o cremozitate aparte omletei. 

Feliază baconul cu un cutit santoku de la MARANC și transferă-l în tigaia încinsă.  Frunzele de spanac lasă-le întregi și pune-le peste bacon. Când spanacul s-a înăbușit toarnă și ouăle în tigaie. Amestecă totul iar la final adaugă brânza și condimente după gust. 

  • Smoothie Bowl tropical

În diminețile de vară, ce poți să îți dorești mai mult decât un mic dejun răcoritor și plin de arome tropicale? 

Așadar optează pentru un smoothie Bowl tropical. Pune într-un blender un mango, o banană,  câteva bucăți de ananas și lapte de migdale și lasă totul să se omogenizeze bine. Ideal ar fi ca aceste fructe să fie congelate pentru o textură mai savuroasă. 

Decorează bolul cu kiwi, afine, mango, căpșuni și câțiva fulgi de ovăz sau cacao. 

  • Shakshuka

O rețetă orginară din Africa de Nord este foarte folosită la micul dejun în Orientul Mijlociu și este un deliciu pentru a fi servită chiar și de tine. 

Deși pare o rețeteă complicată, de fapt ai nevoie aici doar de ouă, roșii, ceapă, usuroi, ardei roșu, pâine prăjită și condimente. 

Pune la călit într-o tigaie ceapa cu usturoiul și adaugă puțin chimen, apoi pune și roșiile tăiate sau din conservă dar nu este sezonul lor. 

Când roșiile și-au lăsa sucul, fă câteva locuri în tigaie unde vei sparge câteva ouă. Transferă tigaia la cuptor și lasă câteva minute să se gătească ouăle. 

  • Pâine prăjită cu avocado și ouă

Un mic dejun care nu doar că se prepară rapid dar este și foarte sănătos este chiar acesta. 

Secretul pentru ca avocado să aibă un gust uimitor este să îl prepari cu zeama de la o lămâie sare și piper. Pune acum amestecul peste felia de pâine prăjită și un ou fiert tare deasupra. 

Decorează cu ridichi tăiate subțiri, micro plante sau roșii cherry. 

  • Bruschette cu nectarine

Ești fan dulciuri dar te-ai săturat de clasica pâine cu unt și gem? Iată o rețetă delicioasă, sofisticată dar extrem de simplu de făcut. 

Pentru început feliază nectarinele și amestecă-le într-un bol cu 4 linguri de oțet, 4 lingurițe de miere și lasă-le la marinat 10 minute, până ce se prăjește pâine și o ungi cu ricotta. 

Apoi toarnă jumătate de lingură de ulei de măsline  și piper peste nectarine. La final așează-le peste pâinea prăjtituă cu ricotta și bucură-te de un mic dejun special. 

  • Brioșe Frittata cu spanac și prosciutto

O rețetă care pare destul de complicată la prima vedere este de fapt incredibil de ușor de preparat. Tot ce ai de făcut este să bați ouăle ca și cum ai pregăti o papară și să adaugi în ea spanac și prosciutto feliat. 

Pune și lapte în ouă, atunci când bați ouăle pentru a obține o compoziție mai pufoasă. Condimentează totul și toarnă amestecul în tava pentru brioșe pe care ai tapetat-o în prealabil cu unt sau ulei. 

Lasă la cuptor 10-15 min. Și bucură-te de un mic dejun delicios și aspectuos. Poți înlocui spanacul cu broccoli, morcovi, ceapă verde  sau alte legume care îți plac. 

  • Budincă cremoasă de ovăz și Chia cu fructe proaspete

Un mic dejun pe care îl poți prepara de seara pentru a-l savura dimineața este chiar acesta. 

Tot ce ai de făcut este să pui într-un recipient cu capac jumătate de cană de fulgi de ovăz, o lingură de chia, o lingură de miere și restul lapte ( de vacă sau vegetal) și coajă de lămâie. 

Lasă-l amestecul la frigider până dimineața. Apoi decorează cu afine, banane, alune, căpșuni sau orice fructe preferi.