Cel mai mare parc din București, Herăstrău datează din 1936 și este amplasat pe malurile lacului cu același nume. Are o suprafață de 187 de hectare și este o splendoare indiferent de anotimp.

Deși este cunoscut drept Herăstrău, parcul a fost redenumit de putină vreme în Parcul Regele Mihai I.

Frumusețea îi rămâne aceeași, indiferent de nume. Iar activitățile din Herăstrău sunt mereu la înălțime. Dintre acestea vom alege 5 pe care să le putem explora.

Roata mare din Herăstrău este o emblemă a acestui parc. Fiecare dintre noi a ajuns la un moment dat în această roată. Este un loc bun de unde poți admira orașul și un popas relaxant după o plimbare lungă prin parc.

Muzeul Satului este unul dintre cele mai vizitate muzee din România, atat de turiștii străini, cât și de românii curioși de tradițiile și obiceiurile din popor. Aici poți vedea case specifice mai multor zone ale țării și îți poți completa cunoștințele etnografice despre România.

Restaurantul Pescăruș poate îți este cunoscut datorită evimentelor la care ai participat, însă acesta este restaurantul iconic al parcului Herăstrău și are o vechime impresionantă, fiind atestat prima dată în 1939. Locul acesta a văzut multe și știe multă istorie a Bucureștiului. Vestea bună este că poți veni aici și poți lua masa de prânz în timpul săptămânii la niște prețuri foarte bune. Pentru că restaurantul Pescăruș este un restaurant ce oferă un meniu de prânz all you can eat din care ai ce alege. Așa că îți poți face drum prin parcul Herăstrău și în pauza de masă, pentru a te relaxa și a mânca bine.

Plimbările cu vaporașul sunt și ele o distracție biecunoscută în parc. Având în vedere dimensiunile lacului Herăstrău, plimbarea dureaza ceva și poți admira vegetația luxuriantă. Cei mai mulți vizitatori aleg biletele dus-întors, însă curajoșii amatori de plimbări preferă să se întoarcă pe jos și să admire cât mai mult din parc.

Serele, fauna și vegetația luxuriantă aduc foarte mulți turiști atât în sere, dar și în Grădina Japoneză. Parcul dispune de multe grădini și zone frumos amenajate. În plus, multe păsări și-au făcut cuibul în Herăstrău și pot fi zărite printre ramurile arborilor.

Merită o plimbare prin Herăstrău, în orice perioadă a anului, pentru că indiferent de anotimp, parcul are ceva de oferit. Poate mai multe oportunități pentru practicarea sporturilor sunt în timpul verii, dar și iarna ai un peisaj de poveste și un prânz all you can eat la Pescăruș.