Afla cum sa alegi friteuza potrivita pentru afacerea ta!

In calitate de proprietar al unei afaceri din industria HoReCa, stii cat este de importanta calitatea echipamentelor pe care le utilizezi pentru a obtine cele mai delicioase preparate. Astfel ca, indiferent daca detii un restaurant, fast-food sau hotel alegerea echipamentului potrivit poate face o diferenta semnificativa in ceea ce priveste calitatea produselor. 

Iata principalele aspecte asupra carora trebuie sa acorzi atentie

  1. Nivelul de necesitate – Este important sa evaluezi productia de care ai nevoie inainte de a alege o friteuza industriala. In primul rand, ar trebui sa ai in minte cateva intrebari precum: Cate tipuri de alimente voi praji? Friteuza va fi utilizata constant sau doar pentru o productie la scara redusa? In functie de raspunsuri, vei putea lua o decizie in ceea ce priveste capacitatea, specificatiile si tipul de friteuza de care ai nevoie. 
  1. Tipul – Exista mai multe tipuri de friteuze, iar in functie de nevoile tale, poti face alegerea potrivita. Printre cele mai comune tipuri, enumeram friteuzele cu bazin inchis, friteuzele cu bazin deschis, friteuzele cu presiune si friteuzele cu convectie. 
  • Friteuze cu bazin inchis – Acest tip de friteuze sunt prevazute cu un capac ce acopera bazinul de prajire, si este folosita in special pentru prajirea acelor alimente care pot provoca stropire. 
  • Friteuze cu bazin deschis – Unul dintre cele mai comune tipuri, friteuzele cu bazin deschis pot fi utilizate pentru prajirea diverselor preparate si se pot gasi in diferite dimensiuni si capacitati. 
  • Friteuze cu presiune – Potrivite in special pentru bucatariile cu volum mare de productie, friteuzele cu presiune sunt concepute astfel incat timpul de preparare sa fie redus.
  • Friteuze cu convectie – Cunoscuta si sub numele de airfryer, friteuza cu convectie are rolul de a praji alimentele intr-un mod mai sanatos, prin utilizarea unei cantitati mai mici de ulei.
  1. Masuri de siguranta – Inainte de a achiziona o friteuza profesionala pentru horeca, asigura-te ca aceasta este dotata cu termostat de siguranta, sisteme de stingere automata, robinet rezistent la temperaturi ridicate si materiale de calitate. 

Astfel de friteuze poti gasi pe echipamente-horeca-profesionale.ro, unde vei descoperi o gama variata si vei putea alege friteuza potrivita in functie de nevoie tale. 

  1. Costuri – In functie de tipul friteuzei, capacitatii, dimensiunii si a sistemului de funcționare, preturile pot varia foarte mult. De aceea, este recomandat sa stabilesti un buget, iar mai apoi sa cauti optiuni care sa se incadreze in acesta.
  1. Puterea electrica – Daca vei avea nevoie de un volum mare de productie, ar trebui sa iei in considerare puterea electrica a friteuzei pe care urmeaza sa o achizitionezi. O friteuza cu putere ridicata se va incalzi mai rapid, astfel ca si cantitatea necesara de alimente va fi preparata la timp. 
  1. Modul de intretinere – Este important sa alegi o friteuza usor de intretinut, astfel incat sa nu pierzi foarte mult timp pentru curatarea acesteia. 

Asadar, alegerea cele mai bune friteuze poate fi influentata de mai multi factori, precum tipul, capacitatea, dimensiunea, siguranta, costurile, puterea electrica si modul de intretinere. Insa, odata ce ai gasit friteuza potrivita nevoilor tale, aceasta va contribui pozitiv pentru afacerea ta, prin satisfacerea gusturilor pretentioase ale clientilor tai.

Sursa foto:  Pixabay.com