Detoxifierea are un rol esenţial pentru sănătatea colonului. Descoperă câteva remedii naturale care curăţă colonul şi-l protejează de cancer!

Anumite alimente au un efect benefic asupra colonului, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor. Astfel, riscul de inflamaţii este mai mic, prevenind formarea polipilor intestinali care sunt un factor de risc pentru apariţia cancerului la colon. „Această formă de cancer porneşte de la nivelul mucoaselor intestinului gros şi poate să fie prevenită, deoarece iniţial îşi face simţită prezenţa sub forma unor leziuni precanceroase – polipii adenomatoşi, care determină cele mai multe cazuri de cancer”, explică Dr. Dana Stănculeanu, medic primar oncologie la Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu“ din Bucureşti.

Alţi factori de risc care favorizează dezvoltarea cancerului la colon sunt:

  1. Dieta bogată în grăsimi saturate, în special carnea roşie
  2. Fumatul şi consumul de alcool
  3. Consumul excesiv de cafea, în special asociată cu ţigările, dimineaţa pe stomacul gol
  4. Consumul frecvent de alimente acre sau picante
  5. Constipaţia cronică
  6. Consumul redus de apă
  7. Consumul redus de fibre din alimentaţie
  8. Excesele alimentare şi mesele neregulate
  9. Servirea mesei în grabă, obosit sau nervos
  10. Stresul.

Remedii naturale care curăţă colonul de toxine

Cel mai important lucru pe care poţi să-l faci pentru sănătatea colonului este de a consuma 10-12 pahare cu apă plată în fiecare zi. Acest obicei are un efect benefic pentru sănătatea ta!

Sucul proaspăt de mere

Este o soluţie excelentă pentru curăţarea colonului. Merele stimulează peristaltismul intestinal, elimină toxinele şi au un efect benefic asupra ficatului. Consumă zilnic suc de mere proaspăt stors pentru a-ţi îmbunătăţi funcţionarea sistemului digestiv! Prepară-l fie în blender cu apă pentru a obţine un suc cremos şi plin de fibre, fie folosind un storcător prin presare la rece.

Aloe vera

Este recunoscută pentru efectul său detoxifiant, precum şi pentru proprietatea de a acţiona ca un laxativ natural. Acest lucru va îmbunătăţi considerabil sănătatea colonului, deoarece favorizează eliminarea toxinelor. De asemenea, te ajută să scapi de constipaţie, un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului la colon. Consumă gelul de aloe vera pur cu puţină zeamă de lămîie, de mai multe ori pe zi şi pe parcursul unei săptămâni.

Iaurtul simplu

Deoarece conţine bacterii benefice pentru sistemul digestiv, iaurtul simplu este un remediu natural excelent care curăţă colonul de toxine. Consumându-l în fiecare zi vei avea o digestie mai bună şi vei combate formarea inflamaţiilor în colon.

Zeama de lămâie

Este un remediu excelent pentru curăţarea colonului. Lămâile au o cantitate ridicată de vitamina C şi antioxidanţi, favorizând buna funcţionare a sistemului digestiv. Bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte un pahar cu apă călduţă amestecatpă cu zeamă de lămâie, puţină miere de albine şi sare de mare.

Sucul prooaspăt stors din legume

Este recomandat să faci câte o pauză măcar de o zi de la alimentele solide şi să consumi numai sucuri proaspete din legume. Fie că le prepari la blender sau folosind un storcător aceste sucuri curăţă foarte bine colonul şi îmbunătăţesc tranzitul intestinal.

Alimente bogate în fibre

Fibrele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a colonului. Datorită lor, toxinele sunt eliminate eficient şi nu vor exista probleme cu constipaţia. Alimentele bogate în fibre (cerealele integrale, fructele, legumele, verdeţurile, leguminoasele) îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi împiedică apariţia problemelor digestive.

 

Sursa: Doctori Online