Piața deserturilor în Europa este extrem de variată – de la torturi și brownies, la înghețată și mousse-uri. În 2021, vânzările mixurilor de desert în Europa au depășit 1.2 miliarde de dolari, iar cele ale lactatelor și deserturilor procesate au însumat peste 16 miliarde de dolari pe continent, arată statisticile. Pentru mulți dintre cei care merg la restaurant, desertul este foarte important, deoarece, fiind servit la finalul mesei, influențează în mare măsură impresia generală despre experiența culinară și, implicit, decizia de a reveni sau nu în localul respectiv. Deserturile însoțesc cu succes un pahar de vin sau o ceașcă de cafea, de aceea sunt atât de apreciate în restaurante. Află mai departe care sunt motivele pentru care ai nevoie de deserturi în meniul restaurantului tău și care sunt cele mai profitabile deserturi!

De ce ai nevoie de deserturi pentru restaurante?

Deserturile sunt o categorie profitabilă din meniul unui restaurant. Sunt foarte atrăgătoare din punct de vedere vizual, ceea ce contribuie în mare măsură la decizia clienților de a le comanda. De asemenea, pentru că furnizorii oferă numeroase variante de deserturi ready-made, pe care le poți servi după decongelare/încălzire sau pe care le poți folosi ca bază pentru a construi un preparat personalizat, poți reduce drastic costurile de producție, pentru a putea investi apoi în alte aspecte esențiale ale business-ului. Gama de deserturi Eisberg Gelato, destinate restaurantelor, se distinge prin ingredientele de calitate folosite și prin varietatea sortimentelor propuse: cheesecake, mousse, lava cake și înghețată sunt doar câteva dintre deserturile pe care le realizează.

Ce deserturi sunt profitabile?

Un desert delicios necesită ingrediente de origini, autentice, cum sunt frișca naturală, fructele de pădure sau cacao de calitate. Fiecare restaurant trebuie să aibă un desert-semnătură, cum este de exemplu tortul de ciocolată, ce poate fi realizat de bucătarii proprii sau poate fi furnizat de laboratoare externe, cu același rezultat. Waiterio.com a realizat o listă cu cele mai profitabile deserturi de restaurant, iar câteva dintre aceste sunt:

  • Brownies
  • Brioșe
  • Trufe de ciocolată
  • Înghețată

De asemenea, mini-porțiile de desert au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Au mai puține calorii decât prăjiturile clasice și pot fi consumate mai repede, într-o pauză de lucru. Și deserturile to-go sunt foarte apreciate, mai ales atunci când clienții preferă să mănânce acasă ceva dulce.

Cum știi care desert e mai profitabil pentru restaurantul tău?

 

Pentru a afla acest lucru, trebuie să iei în considerare costul de producție al fiecărui desert – cu cât acesta este mai redus, cu atât marja de profit este mai mare. Calculează o marjă de profit viabilă pe care vrei să o obții din vânzarea unui anumit tip de desert și setează un preț care îți va asigura un număr convenabil de vânzări! Încearcă deserturile Eisberg Gelato, realizate din ingrediente de origini, pentru meniul restaurantului tău! Tiramisu, cheesecakes, brownies, lava cakes, mousse-uri, deserturi to-go și diverse sortimente de înghețată, ce satisfac chiar și cele mai sofisticate gusturi. Descoperă toate sortimentele de deserturi Eisberg Gelato!