Care sunt cele mai interesante experiențe pe care le poți obține cu ajutorul unui vin potrivit? Ce trebuie să faci pentru a te bucura de cât mai multe experiențe? Iată mai multe informații!

Vinul, băutura care a fascinat umanitatea din cele mai vechi timpuri, este o băutură captivantă, încărcată de tradiție și ritualuri. Pe lângă multitudinea de gusturi și forme în care îl găsești, se știe că vinul aduce oamenii împreună și este o alegere excelentă pentru tot felul de evenimente importante ale vieții. Astfel, vinul devine un element important în viața ta, fiind încărcat de simbol și poveste. Ce este cu atât mai interesant, este că experiența de a consuma vin nu se limitează la aromele dintr-un pahar. Vinul este mult mai mult de atât și îți propunem să nu ratezi o călătorie completă în lumea vinurilor.

În primul rând, dacă îți place vinul, cu siguranță acesta te însoțește într-o multitudine de momente ale vieții. Fii deschis și nu te limita la un singur soi de struguri sau tip de vin. În timp ce vinul roșu sec este potrivit pentru o seară solitară, dar și pentru una romantică, vinul spumant este categoric o alegere excelentă pentru o seară caldă de vară cu prietenii.

Indiferent de gusturi, orice pasionat de vin îți va spune că secretul este să nu te oprești niciodată din explorat.

Bei singur? Consumul de vin este o experiență mulți-senzorială. Fiecare variantă indică consumatorului la ce ar trebui să se aștepte atunci când ia o înghițitură, de la roșul bogat, la alb spumos. Când te gândești la aroma și senzația vinului, îți vei da seama că degustarea lui este mult mai mult decât aroma pe care simțurile tale o detectează. Începând cu o respirație profundă și mergând pas cu pas prin diferite zone ale simțurilor tale și fiind atent la fiecare moment, poți face din timpul tău, cu un pahar de vin, o experiență contemplativă, practic o meditație, bucurându-te astfel de ceea ce doar vinul iți poate oferi: o incursiune fară limite în universul gusturilor și aromelor atât de diverse din fiecare sticlă.

Bei cu prietenii? Deși un pahar de vin la terasă este o alegere minunată, îți propunem o adevărată aventura unică: plănuiește o excursie în Italia cu grupul tău de prieteni și vizitează o cramă sau mai multe! Acolo veți putea degusta numeroase soiuri de vin, vă veți plimba prin viile care au făcut celebru vinul italienesc și veți combina aceasta băutură magică cu preparate culinare deosebite. O împletire potrivită între arta vinului și cea culinară, completată de superba climă mediteraneană, vă face aceasta excursie cu prietenii de neuitat.

Vinul este făcut pentru a fi consumat cu alimente, sau cel puțin asocierile gastronomice i-au adus faimă și apreciere la nivel mondial. În multe cazuri, producătorii au dezvoltat arome care se potrivesc bine cu mâncăruri specifice regiunii lor de proveniență. În cele mai multe cazuri, vinul este despre generarea unui contrast adecvat cu produsele pe care le consumi, astfel încât fiecare nouă înghițitură să îți trezească toate simțurile. Ia în considerare, ca exemplu, combinațiile clasice, cum ar fi cartofii prăjiți (sărat și dulce) și ketchup, unt și jeleu de arahide (crem și acru) și cafea și lapte (acid și cremos). Vinul poate oferi același tip de impuls și poate transforma complet experiența. Dacă nu ești sigur ce vin să servești cu masa, o regulă de bază este „dacă crește cu el, merge cu el”. Dacă bucătăria ta are un context istoric, încearcă să o combini cu un vin ce deține o istorie similară. Iar în caz că ești novice, poți fi sigur că un pahar de vin spumant poate merge cu aproape orice, fiind o alegere perfectă pentru aperitive, desert sau un toast festiv.

Băutor de ocazie sau pasionat de vin, un lucru e cert: vinul este mai mult decât o băutură de consum, el este o experiență atât socială, cât și senzorială. Ceea ce poți face cel mai bine pentru a te bucura de cât mai multe experiențe aduse de vin, este să faci un eveniment, nu o întămplare din savurarea oricărei sticle de vin. Nu vei regreta niciodată daca faci o incursiune mai adâncă în tainele și aromele vinului, lasă-te învăluit de un univers nou și complex ce îți va oferi clipe de neuitat alături de cei dragi și acordați-vă căteva momente de plăcere, delectându-vă cu un vin bun.

Explorează și alege-ți preferatul cu noi! – CLICK AICI