Vinul este un cadou grozav și foarte la îndemână și asta deoarece nu există nicio presiune asupra celui ce îl primește în dar de a îl consuma acum; lăsat nedeschis și păstrat într-un mod adecvat, vinul potrivit se poate îmbunătăți odată cu vârsta, iar asta înseamnă că destinatarul cadoului în cauză se poate bucura de el fără presiunea unei date de expirare.

Ideea de a oferi un vin bun în dar unei persoane dragi o vedem repetativ în filme, piese de teatru, citim despre ea în cărți și capătă din ce în ce mai multă popularitate cu cât tehnologia ne-a permis o mai bună informare în domeniu și a facilitat procesul de import export, proces ce ne permite să încercăm vinuri din regiuni diferite. Cu toate acestea, de multe ori dorim să alăturăm ceva acestui cadou oferindu-i mai multă personalitate și completând astfel mesajul pe care dorim să îl transmitem cu acel cadou.

În rândurile de mai jos îți prezentăm câteva idei de combinații de cadouri pentru un strop de inspirație și așteptăm cu nerăbdare și ideile voastre.

Un vin bun merge cu o carte bună

Dacă destinatarul cadoului este un pasionat de carte nu rămâne decât să afli soiul de vin preferat și cartea pe care și-o dorește ca următoare achiziție în colecție. Chiar nu poți da greș cu un astfel de kit de relaxare și o felicitare personalizată în care recomanzi un răsfăț de final de zi.

Se pot adăuga și alte articole, cum ar fi lumânări relaxante, bețisoare parfumate în ton cu vinul ales sau o păturică lucrată manual. Depinde doar de creativitatea ta și bugetul ales. Ca exemplu, îți oferim – Casa Burti Flute En Rose – acesta prezintă un parfum floral intens, și totuși delicat, de trandafiri cu indicii de gumă de mestecat. El se prezintă într-o împachetare roz și feminină și este un Spumante Rosé Extra Dry ce merge bine ca aperitiv. Notele subtile de trandafir îl fac ușor de accesorizat cu un buchet de flori sau o sticlă de parfum în aceleași note florale.

Un vin de trabuc pentru un cadou masculin

De foarte multe ori, a oferi unui domn un cadou memorabil este o provocare mai ales în comparație cu gama largă de produse ce se pot oferi doamnelor și domnișoarelor. Deși codul bunelor maniere spune că un buchet de trandafiri galbeni se poate oferi în dar și unui domn și deci se poate ađăuga și un vin bun în culoarea florilor, aceasta nu este o opțiune pe care mulți o luăm în seamă atunci când ne gândim la un cadou pentru o persoană de sex masculin. Oferim aici ca exemplu Riondo Soave – alb sec din zona Veneto a Italiei, acest vin are o culoare galben pai cu un delicat parfum de flori albe și fructe exotice. Intens, elegant, cu o aciditate plăcută și note minerale, Riondo Soave este un vin extrem de versatil din perspectivă gastronomică: este ideal ca aperitiv cu mâncaruri de pește și crustacee, sau în combinație cu preparate din pește ceea ce îl face perfect pentru un pasionat al pescuitului și este și foarte accesibil ca preț.

Revenind la ideea de cadou în care putem asorta un vin unei cutii de trabucuri fine, acest tip de atenție fiind chiar recomandat pentru domni, vă recomandăm aici Orgno Merlot Veronese – De o culoare roșu rubiniu intensă, este un vin plăcut catifelat. Are note de fructe roșii coapte, cu note ușoare de piele, trufă și lemn dulce. Cu un corp și o structură minunată, este un Merlot bogat, dar echilibrat, învăluitor și viguros. Se poate savura cu mâncare sau la sfârșitul mesei, însoțit de un trabuc și reprezintă un cadou de excepție pentru cei mai pretențioși pasionați ai vinului.

Un vin aferent anului de naștere al sărbătoritului/sărbătoritei

La acest punct nu sunt multe de dezvoltat și titlul vorbește de la sine. În mod special,  recomandat persoanelor ce nu mai locuiesc pe meleagurile natale. Pentru că ce poate fi mai frumos decât un vin din țara sau regiunea de origine alături de un album foto din copilărie sau un album cu poze reprezentative pentru prietenia voastră. Personal, creativ și plin de emoție, acest stil de cadou poate implica puțin mai mult timp pentru cercetare și o pregătire mai îndelungătă pentru a face rost de sticla perfectă. Nu este genul de cadou pe care îl poți obține repede și eforturile nu se vor lăsa neapreciate. Desigur, prețul poate fi unul destul de piperat, mai ales dacă discutăm de o persoană mai vârstică, dar emoția pe care o aduce un astfel de cadou nu se poate cuantifica în sume de bani.

Acest tip de surpriză delicioasă este indicat și pentru reunini de clasă sau revederea unui prieten cu care nu am mai ținut legătura. Dacă este vorba de o aniversare a 10 sau 20 de ani de căsnicie sau prietenie, se poate alege si o locație de excepție cum ar fi locația primei întâlniri sau restaurantul preferat și de aici lăsăm imaginația voastră să genereze scenarii.

Un vin bun alături de o specialitate gastronomică

Atunci când mergeți în vizită la rude sau prieteni, indiferent de ocazie, foarte la îndemână este să alegeți un vin alături de o specialitate gastronomică. Puteți opta pentru un vin de desert așa cum este Bosco del Merlo Soandre Verduzzo Passito alături de un platou de prăjituri artizanale sau pentru un coș de brânzeturi italienești alături de un vin rafinat de pe aceleași meleaguri. Posibilitațile sunt infinite și pentru a veni în ajutorul vostru site-ul vinoitalia.ro vă prezintă în descrierea fiecărei sticle, recomandările gastronomice și notele subtile cu care vă vor surprinde.

Explorând din confortul casei dvs. lasă-ți imaginația să vă ghideze și sentimentele să vă calauzească și mai ales nu vă lăsați cuceriți de îndoiala de a oferi în dar o sticlă de vin preferat. De cele mai multe ori, pasiunea pentru vin pornește de la o recomandare, un cadou inedit sau plăcerea unui vin bun descoperită  involuntar.

Nu în ultimul rând, înainte de a vă prezenta cadoul ce conține vinul ales, asigurați-vă că toate articolele sunt împachetate într-o manieră sigură și arată atrăgător. Conținutul coșului sau a pachetului în sine face treaba decorativă pentru tine de cele mai multe ori, cu toate acestea, un pic de sfoară legată de gâtul unei sticle de vin sau o felicitare creativă scrisă de mână sunt modalități fără efort de a adăuga personalitate. Imaginea contează, iar detaliul face diferența si asta sigur va atrage aprecierea. Așadar, asigură-te ca orice combinație ai alege va fi și corespunzător împachetată spre a fi oferită în dar.

Care este ideea ta preferată sau ce altă ideea ai aplicat tu și a avut un rezultat copleșitor? Așteptăm cu nerăbdare recomandările voastre!