Iată tot ce trebuie să știi.

Vă recomandăm să folosiți castraveți românești, sunt clasici și rămân drăguți și crocanți.

Contează tipul de oțet?

Da și nu. Am folosit oțet alb aici, astfel încât aroma să fie curată și să nu decoloreze murătura, dar puteți schimba oțetul de mere. Stai departe de oțetele prea puternice, cum ar fi oțetul de vin roșu, sau ….. balsamic!

Pot adăuga alte arome? 

Da! Am păstrat-o simplu adăugând câțiva căței de usturoi zdrobiți și mărar proaspăt, dar simțiți-vă liber să fiți creativi. Adăugați semințe de muștar, boabe de piper negru întregi, fulgi de piper roșu zdrobiți sau chiar ardei iute

Ce borcan ar trebui să folosesc?

Ai putea folosi chiar și un borcan vechi (spălat) pentru murături. Doar asigurați-vă întotdeauna că utilizați un borcan curat, cu un capac strâns. 

Cât durează să „murăm”?

Spunem că așteptați cel puțin 2 ore pentru ca murarea să înceapă, dar dacă puteți, încercați să-i acordați 24 de ore pentru aroma maximă.

1. Tăiați capetele din castraveți și tăiați-le în sulițe. Se împachetează în 2 borcane de sticlă de 16 oz împreună cu usturoi și mărar.

2. Faceți saramură: într-o cratiță mică, combinați apa, oțetul și sarea. Se aduce la fierbere, se amestecă până când sarea se dizolvă și se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor. Se toarnă peste castraveți, se închide borcanul și se agită. Se lasă să se răcească complet pe tejghea, apoi se dă la frigider până la răcire.

3. Așteptați cel puțin 2 ore pentru a mânca murăturile, dar cu cât așteptați mai mult, cu atât vor fi mai aromate. Dacă puteți, încercați să așteptați 24 de ore.