ciocolata, regina dulciurilor

               Ciocolata este bogată în minerale. Consumul unui pătrătel de ciocolată ne permite să ne „facem plinul” cu minerale precum magneziu și fosfor, dar și cu potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B. Asociată cu o alimentație variată, ciocolata favorizează, de asemenea, menținerea echilibrului alimentar.

                 Atenție totuși la ce alegeți: optați pentru ciocolată neagră de calitate și evitați biscuiții cu cremă sau alte deserturi bogate în zahăr, care nu aduc un aport alimentar important.

                De când amerindienii au transformat boabele arborelui de cacao în pudră de cacao, oamenii sunt obsedați de ciocolată. De mii de ani, o consumăm și, dată fiind relația specială pe care o avem, ciocolata s-a transformat într-o adevărată artă!

               Atunci când a fost descoperită de europeni, ciocolata a devenit un important și valoros bun de schimb. În ilustrația de secol XVII de mai jos, a negustorului Philippe Sylvestre Dufour, un arab bea cafea, produs tipic Orientului Mijlociu, un negustor asiatic bea ceai, băutură provenită din Extremul Orient, iar amerindienii beau ciocolată, produsul-minune al Lumii Noi.

               Cultura populară romantică a atribuit ciocolatei proprietăti afrodiziace puternice, adeseori fiind asociate plăceri senzuale provocate de consumul acesteia. De asemena componența de natură grasă și zaharoasă a ciocolatei stimulează hipotalamusul, inducând o senzație plăcută, cu efect asupra nivelului serotoninei.

Care sunt cele mai populare prăjituri cu ciocolată ?

  Mai jos aveți sugestiile noastre !

Mousse de ciocolată

Eclere cu ciocolată 

  Budincă cu ciocolată 

  Negresă

Praline cu ciocolată 

Amandină 

Rulada cu ciocolată 

Prăjitură Doboș 

Știai că …?

  • Ciocolata chiar este „hrană zeilor” – Theobroma cacao, numele științific al arborelui de cacao, asta înseamnă
  • Maiasii obisnuiau să bea ciocolată lichidă la nunți, petreceri de logodnă, botezuri și chiar înmormântări
  •  Boabele de cacao au trecut oceanul în anul 1544, atunci cand Printul Philip al Spaniei a gustat pentru prima oară ciocolata
  • Ciocolată este că un sărut pasional – se pare că dacă lași o bucățica de ciocolată să ți se topească în gură, creierul și inimă ta au aceeași activitate, pe care o produc în timpul unui sărut pasional
  • Ciocolată neagra reduce posibilitatea unui atac de cord, mai ales dacă este consumată zilnic, în cantități mici. Mmm, ce ziceți de asta?  

    articol scris de Pradatu Gabriela Andreea 

     

    Va place reteta noastra?

    Aşteptam comentariile pe pagina de Facebook.