O rețetă simplă de bază, un desert făcut cu fructe. Este o alegere delicioasă pentru micul dejun și o uşor de făcut.

Ingrediente


½ lingură unt nesărat (la temperatura camerei), pentru ungere
1 lingură zahăr
300 g cireşe
zahăr pudră
ALUAT
60 g făină
½ linguriță praf de copt
3 ouă mari
60 g zahăr
300 ml lapte
½ linguriță extract de vanilie

Cherry Clafoutis

Metodă

  • Preîncălziți cuptorul la 180ºC
  • Amestecați toate ingredientele pentru coacere cu un vârf de sare de mare într-un blender sau un procesor alimentar până când este complet netedă, apoi puneți deoparte timp de 20 până la 30 de minute.
  • Între timp, ungeți un vas rotund de 25 cm cu untul înmuiat, apoi presărați zahăr.
  • Aşezaţi cireșele în jurul bazei vasului, apoi introduceți-le la cuptor timp de 5 minute, astfel încât fructele să poată începe să se înmoaie.
  • Îndepărtați vasul din cuptor și turnați compoziţia până când cireşele sunt doar acoperite. Înapoi la cuptor pentru a coace aproximativ 30 până la 35 de minute, până devine pufos și auriu.
  • Se adaugă peste zahărul pudră și se servește călduț.
Cherry Clafoutis

Dacă vă plac articolele noastre vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook și Instagram!

Rămâi conectat pentru rețete noi și știri din gastronomie numai cu Observator Culinar!

articol scris de Panait Mihai Gabriela