În industria ospitalității, curățenia nu este negociabilă. Încă de la intrarea în unitatea ta de cazare, în restaurantul sau în cafeneaua ta, oamenii vor să vadă și să simtă că totul lucește de curățenie. Nu o curățare superficială, ci acea curățenie care îi face să îți recomande unitatea și să revină mereu cu drag. De aceea, ai nevoie de detergenți profesionali pentru afacerea ta HORECA. Cum îi alegi?

Tipuri de detergenți profesionali pentru HORECA

Indiferent că ești managerul unui hotel ori restaurant sau ai propria ta afacere BnB, întotdeauna trebuie să știi: ce tipuri de detergenți HORECA ai nevoie, în ce cantitate și când estimezi că trebuie să faci reaprovizionarea. Este bine să ai totul plănuit foarte bine, ca sa nu fii luat prin surprindere atunci când stocul de detergenți se epuizează.

În funcție de specificul afacerii pe care o deții sau o conduci, nu ar trebui să îți lipsească: detergenții de suprafețe și podele, detergenții pentru geamuri, substanțele universale de curățare, detergenții de îngrijire pentru covoare și alte suprafețe textile, soluțiile pentru curățarea mobilierului din lemn, detergentul, balsamul și înălbitorul de rufe.

Pentru curățarea băilor, vei avea nevoie de: dezinfectanți pentru obiectele sanitare, substanțe anticalcar, detergenți profesionali pentru podea, consumabile specifice și, desigur, difuzoare de parfum. Pentru bucătărie, este necesar să ai substanțe inodore de curățare și igienizare, detergenți de vase, precum și degresanți pentru diverse suprafețe (blaturi de lucru, cuptoare etc.).

Pe lângă toate acestea, ai nevoie și de stocuri constante de consumabile HORECA precum: mănuși de unică folosință, mănuși de menaj, role cu prosoape de hârtie, șorțuri și botoșei, mopuri, bureți, lavete etc. Când te gândești la toate acestea, pare că sunt multe și că vor lua toată marja de profit a afacerii tale. Totuși, ai nevoie de fiecare în parte. Ce e de făcut?

Alegerea detergenților potriviți pentru HORECA

Pentru a economisi buget, este important să știi câteva trucuri pe care managerii cu experiență le folosesc atunci când fac stocul de detergenți profesionali HORECA. O primă regulă de bază este că întotdeauna vei plăti mai puțin per litru sau per unitate dacă vei cumpăra o cantitate mai mare. Chiar dacă suma plătită este mai mare acum, pe termen lung ai costuri mai avantajoase decât dacă cumperi același produs în cantitate mai mică și în mod repetat. Plus că ai grija reaprovizionării mai rar.

În al doilea rând, încearcă să eficientizezi procesele de curățare cât mai mult. Echipa de curățenie trebuie să aibă un grafic strict, astfel încât toate zonele să fie acoperite la intervalele de timp necesare. Astfel, eviți ca zonele vizibile să fie curățate de mai multe ori, în timp ce zonele mai puțin vizibile rămân necurățate.

Educă-ți echipa de curățenie să folosească o singură substanță de curățare pentru cât mai multe locuri posibil. Astfel, în loc de 10-15 detergenți diferiți, vei avea nevoie doar de 5-6 pe care poți îi achiziționezi în cantitate mai mare.

Nu în ultimul rând, învață-ți oamenii să mute detergenții din bidoane în flacoane mici de mână, cu sau fără spray, în funcție de necesitate. Astfel, ei vor munci mai ușor, dar vor face și economie de detergenți.

Iar dacă te întrebi de unde poți cumpăra produse profesionale pentru HORECA, primul lucru care ar trebui să îți vină în minte sunt tipurile de detergenți Alesano – calitativi, accesibili și de încredere pentru nevoile oricărei afaceri din domeniul ospitalității.