De la dulapuri, blaturi și mese extinse de dining, o bucătărie complet albă pare să fie visul tuturor. Ce e drept, partea cea mai bună a unei bucătării complet albe este aceea că putem utiliza obiecte de decor și caracteristici care vor ieși în evidență.

La rândul lor, specialiștii și proiectanții de bucătării spun că bucătăriile albe există de foarte mult timp, dar în ultimii ani au câștigat foarte multă popularitate, deoarece majoritatea persoanelor sunt atrase de aspectul elegant și curat al bucătăriei albe. 

Cum să încorporați culoare și textură într-o bucătărie albă?

Doar pentru că vă doriți o bucătărie albă, asta nu înseamnă că nu puteți adăuga un pic de culoare sau textură. De fapt, fundalul neutru va ajuta culorile să iasă și mai puternic în evidență. Puteți adăuga puțină culoare cu mici detalii, cum ar fi textile bucătărie colorate. Designerii de interioare observă cum proprietarii care doresc o bucătărie albă aleg blaturi albe, dulapuri albe, plăci albe și nu creează niciun contrast în bucătărie. Totuși, ochiul are nevoie de puțin joc de culoare. Indiferent dacă optați pentru un tablou colorat, pentru un blat sau pentru o placă contrastantă, ar trebui să existe puțină culoare care să rupă fundalul alb și să creeze o cantitate suficientă de interes. Textilele de bucătărie sunt perfecte în acest sens, mai ales că le puteți schimba frecvent. 

Ce accesorii sunt de efect într-o bucătărie albă?

Diverse texturi și culori pot face bucătăria albă să se transforme dintr-o bucătărie sterilă într-o bucătărie confortabilă, călduroasă, gata să primească prietenii dragi la o cafea. O mică piesă de artă pe perete, un set de textile colorate care să includă mănuși de bucătărie, prosoape, șervețele și runnere pentru masa de dining, dar și câteva accesorii în zona de gătit reprezintă o modalitate ușoară de a oferi bucătăriei albe un aspect primitor. Totuși, aveți grijă să nu exagerați cu numărul de accesorii, mai ales în zona de gătit. Bucătăria albă se dorește a fi liniștitoare și aerisită, iar prea multe accesorii împiedică atingerea acestui obiectiv, pe lângă faptul că pot aglomera inutil suprafața de gătit. 

Cum putem avea grijă de o bucătărie albă?

O bucătărie complet albă nu necesită mai multă întreținere decât o bucătărie obișnuită. A respecta o rutină regulată de curățare a bucătăriei după ce ați gătit ultima masă a zilei vă poate ajuta în mod semnificativ. Designerii de bucătării ne încurajează, de asemenea, să alegem cu atenție piesele de mobilier, materialele și finisajele. Materialele poroase, cum ar fi piatra, se pot păta. La fel și lemnul, dacă nu este lăcuit, se va păta chiar și de la un fruct uitat pe masă. Optați pentru scaune bucătărie care se șterg cu ușurință, iar dacă preferați scaunele din lemn sau o masă din lemn, asigurați-vă că resigilați periodic suprafețele care au nevoie de acest tratament. În mod ideal, resigilarea ar trebui efectuată din 5 în 5 ani. În mod surprinzător, suprafețele mai deschise la culoare sunt mai iertătoare decât cele întunecate când vine vorba de vizibilitatea prafului și murdăriei. Totuși, încercați la ca la finalul fiecărei zile să ștergeți blaturile și dulapurile utilizate, să aspirați pardoseala, să îndepărtați murdăria de pe plăcile de faianță și să curățați suprafața plitei.