Sursa foto: https://pixabay.com/photos/chicken-meat-poultry-food-cook-4472507/

Reţetă de ostropel de pui este deja considerată clasică pentru bucătăriile în România, ceea ce este cu siguranţă un lucru bun, însă nu toate gospodinele ştiu să o prepare corect şi de aceea, există mai multe recomandări de la specialişti şi o reţetă tradiţională pe care fiecare persoană ar trebui să o urmeze.

Ingrediente ostropel de pui

–           7 copanele de pui;

–           600 de grame de roşii proaspete sau 400 ml suc de roşii;

–           O ceapă medie;

–           O căpăţână de usturoi mare sau două medii;

–           Cimbru;

–           3 foi de dafin;

–           Trei linguri de ulei;

–           100 ml de vin alb sec;

–           Sare;

–           Piper;

–           50 ml supă de pui (poate fi înlocuită cu apă caldă);

–           O legătură de pătrunjel.

Instrucţiuni de preparare ostropel de pui

Cea mai bună reţetă pentru ostropel de pui implică o variantă naturală şi proaspătă a tuturor ingredientelor anterior menţionate. Persoanele care sunt atente la instrucţiunile de pregătire vor obţine cu siguranţă o mâncare similară cu cea preparată de bunica în copilărie.

Pentru început se vor pregăti ingredientele:

–           se taie ceapa mărunt;

–           se curăţă usturoiul şi se taie felii;

–           se tapează copanele de pui cu şerveţelul pentru a fi uscate înainte de a fi prăjite;

–           se toacă pătrunjelul;

–           se lasă vinul la temperatura camerei;

–           se încălzeşte supa sau se pun la încălzit 50 ml de apă.

Cum se pregătesc corect roşiile

În cazul în care sunt folosite 600 de grame de roşii proaspete, trebuie să fie curăţate foarte bine de coajă. Roşiile se vor pune în tigaia fără ulei, unde vor sta 7 minute, timp în care sunt întoarse astfel încât să nu se lipească. Se lasă roşiile la răcit şi se înţeapă cu un cuţit de mici dimensiuni astfel încât coaja să se desprindă. De asemenea, pentru a fi pregătite pentru gătit şi pentru a avea o consistenţă cât mai uniformă, roşiile ar trebui să treacă înainte prin blender.

Cum se prăjesc ingredientele

Pentru a prepara ingredientele se vor urma paşii:

–           se pune uleiul într-o cratiţă antiaderentă;

–           se pun pulpele;

–           se adaugă ceapă şi usturoiul şi se lasă până când ceapa aibă aspectul caramelizat;

–           se reduce flacără şi se lasă la călit pentru 10 minute, până când se rumenesc pulpele;

–           se pune vinul şi se lasă încă 3 minute.

Cum se fierbe ostropelul de pui?

Pentru a fierbe ostropelul se vor urma paşii:

–           se adaugă în amestec supa de pui sau apă caldă şi roşii;

–           cratiţa se acoperă şi se lasă la fiert 30 de minute;

–           la 15 minute se pune sare, piper, dafin şi cimbru;

–           se pune usturoiul rămas cu două minute înainte de a lua amestecul de pe foc;

–           se adaugă pătrunjelul tocat cu un minut înainte de a lua amestecul de pe foc.

Urmând aceşti paşi, va rezulta un ostropel de pui perfect, cu o aromă super delicioasă.