Durerea de spate este cel mai des întâlnită în cazul majorităţii persoanelor. Având multiple cauze, însoţite de numeroase simptome, astfel de dureri nu sunt pe placul nimănui şi pot provoca consecinţe foarte grave pe termen lung dacă nu ţinem cont de anumite criterii şi de o serie de obiceiuri proaste pe care le facem involuntar, sau nu, în viaţa de zi cu zi.

Evită obiceiurile de zi cu zi care îţi provoacă dureri de spate

Deşi ne confruntăm cu durerile de spate de foarte multe ori, ne gândim imediat că acest lucru ni se întâmplă din cauza unor afecţiuni de ordin medical, şi nicidecum din cauza unor activităţi pe care noi le desfăşurăm greşit sau în exces. Astfel, trebuie să avem în vedere evitarea unor obiceiuri pe care le avem şi care ne pot cauza neplăceri în acest sens: lipsa activităţii fizice, purtarea unor tocuri foarte înalte în cazul femeilor, care nu fac nimic altceva decât să arcuiască coloana, punând presiune asupra ei, o postură incorectă atunci când petrecem foarte mult timp în faţa calculatorului la birou sau chiar şi în pat sau pe canapea, kilogramele în plus ca urmare a consumului de alimente nesănătoase sau bogate în zahăr, sare sau grăsimi, ridicarea unor greutăţi exagerate în mod necorespunzător etc.

Află cauzele pentru care debutează durerile de spate în zona bazinului

Durerile de spate resimţite în zona bazinului pot semnala diferite afecţiuni ale organismului, care pot fi cauzate de următoarele cauze: prezenţa pietrelor la rinichi care se caracterizează printr-un disconfort sever în abdomenul inferior, bolile respiratorii, sciatica care se recunoaşte prin usturime sau dureri care radiază înspre picioare, hernia de disc care de cele mai multe ori se face resimţită pe părţile laterale ale corpului (coaste, fese şi picioare), sarcina, contractura musculară care poate fi cauză a oboselii sau a activităţii fizice exagerate sau leziunile musculare care pot fi o urmare a unei activităţi fizice intense. În cazul în care durerea resimţită în această zonă nu dispare de la sine în trei zile, este indicat să te programezi pentru un control specializat amănunţit, deoarece acest lucru poate indica o problemă serioasă de sănătate.

Foloseşte articole pentru corectarea posturii

Dacă nu ştiai încă, există pe piaţă la momentul actual diverse companii care furnizează pentru clienţii săi o gamă largă de produse care să te ajute să combaţi durerile de spate şi să îţi corectezi postura coloanei vertebrale. Un astfel de magazin este Better Posture, care oferă persoanelor interesate o ofertă vastă de astfel de produse, precum perne ortopedice, corsete pentru îndreptarea spatelui, centuri lombare pentru femeile însărcinate sau chiar suporturi lombare pentru întinderea coloanei. Toate aceste produse sunt originale şi de cea mai bună calitate, astfel încât tu să te poţi bucura de o experienţă cât mai bună odată ce achiziţionezi articolele Better Posture.

Mai mult, cu Better Posture ai posibilitatea de a-ţi primi banii înapoi în termen de 14 zile, în cazul în care produsele achiziţionate nu au avut efectul promis şi nu au contribuit la vindecarea ta şi a durerilor tale de spate. Ai probleme cu durerile de spate și cauți un tratament acasă? La Better Posture ai soluția!

Administrează medicamente fără prescripţie medicală sau leacuri naturiste

În cazul în care te confrunţi cu episoade severe de durere de spate în zona bazinului şi vrei să îţi ameliorezi starea, poţi administra un tratament acasă cu câteva medicamente fără prescripţie medicală precum paracetamol, ibuprofen, nurofen sau aspirină. De asemenea, poţi opta şi pentru nişte unguente pentru reducerea dureii sau practicarea de yoga sau de exerciţii pilates. Sunt multe leacuri pentru durerile de spate, iar cele naturiste sunt o soluţie potrivită pentru combaterea disconfortului creat. Din această categorie poţi alege consumul de ceai de muşeţel care are rolul de a calma ţesutul muscular sau aplicarea unor comprese cu gheaţă.