Specislistul clinicii medicale Optismart va spune cu siguranta ce sa faci daca ai ales ochelarii gresiti, va clarifica toate reclamatiile existente si va efectua o examinare detaliata a ochilor pentru a determina orice patologii care afecteaza vederea.

Selectia corecta si competenta a unor ochelari de vedere este sarcina unui oftalmolog. Acest specialist activeaza in optica medicala si te ajuta sa determini nu numai lentilele necesare, dar si cauzele problemelor de vedere. El recomanda metode de prevenire a deteriorarii vederii, iti ofera metode de tratament, daca acestea sunt defecte corectabile. Auto-selectarea ochelarilor este periculoasa – in cel mai bun caz, purtarea unei perechi de ochelari vedere nepotrivite va fi inconfortabila, iar in cel mai rau caz – poti dauna analizorului vizual, si poti creste progresiv problemele legate de vedere.

Prima examinare consta in faptul ca medicul clarifica plangerile, simptomele neplacute din partea vizuala si alte manifestari:

  • oboseala
  • dureri de cap
  • arsuri in ochi, etc.

Este important sa clarificam cand au inceput problemele, ce tulburari au fost anterior, ce boli a avut pacientul anterior. Apoi, oftalmologul examineaza ochii, determinand probleme vizibile, simptome patologice. Pentru a testa acuitatea vizuala, se folosesc tabele speciale. Este necesar sa se determine refractia – procesul de refractie a razelor de lumina care trec prin sistemul optic al ochiului, corneea cu cristalinul este responsabila pentru refractia ochiului; acestea transmit informatii catre retina. Cu vederea normala (emetropie), toate fasciculele de raze de lumina cad clar pe retina – ochiul vede clar toate obiectele din jur.

Cum sa alegi ochelarii potriviti

Primul lucru care il intereseaza pe om cand apeleaza la optica medicala este ce ochelari  i se potrivesc.

Desigur, medicul oftalmolog va propune lentilele potrivite dupa controlul medical al ochilor, dar selectarea tipului de ochelari este deja sarcina persoanei insusi. Astazi exista multi producatori de lentile, iar un optometrist de la un salon de optica te poate ajuta in alegere. Merita sa alegi producatori de incredere, astfel incat produsele sa fie confortabile si durabile.

Astfel, ai incredere in optica medicala aleasa si ai grija de ochii tai cu o pereche de ochelari potriviti.