Un desert clasic de origine franceză, foarte cunoscut și apreciat, cremă fină și caramel crocant, o adevarată simfonie a gusturilor.

Ingrediente Crème brûlée

500 ml smântână dulce

4 galbenușuri

4 linguri zahăr

vanilie

4 linguri zahăr pt ars

Mod de preparare Crème brûlée

Frecam gălbenușurile cu zahărul până devin ca o crema groasă.

Punem într-o craticioara pe foc smântână împreună cu zaharul și vanilia. Lăsăm doar atât cât să se topească zaharul, nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere.

După ce s-a răcit încorporăm cu grijă  în crema de ouă și turnăm compoziția în vase termorezistente.

Poate fi preparată cu diferite arome, vanilie, cardamomul, scorțisoara, dar e minunată și cu ciocolată, gem de fructe de pădure, lămâie etc.

Scoateți tarta și lăsați-o să se răcească complet. Înainte de servire presărați pe suprafața tartei câteva linguri de zahăr și caramelizați-l cu ajutorul unei torțe cu gaz sau punând tarta direct sub griller-ul cuptorului la temperatură mare cîteva minute.

Se așază pe farfurii și se decorează  după preferințe cu fructele proaspete, mentă, ciocolata, vanilie.

articol scris de Pradatu Gabriela Andreea 

V-a plăcut articolul nostru ?

Vă așteptăm și pe pagina de Facebook.

Rămâi conectat pentru articole interesante din gastronomie și nu numai!