Una dintre procedurile de înfrumusețare la care recurg cele mai multe reprezentante ale sexului frumos este, fără urmă de îndoială, și îndepărtarea părului în exces de pe anumite regiuni ale corpului. Din fericire, există numeroase metode de epilare a părului nedorit, așa că nu putem să ne plângem din acest punct de vedere. Printre cele mai cunoscute și populare este cea care presupune folosirea de ceara epilat, dar să recunoaștem, implică destul de multă durere, ceea ce nu este pe placul multor femei. De aceea, de data aceasta avem și o altă propunere pentru tine, o metodă de epilat care este foarte îndrăgite de femeile din Orient și presupune folosirea de pasta de zahar, sau sugaringul, cum i se mai spune.  

Perfectă pentru orice tip de piele

După cum se știe, epilarea cu ceară sau folosind aparatul electric este o procedură total interzisă persoanelor care au o piele sensibilă, deoarece le poate afecta și mai mult stratul epidermei. În această privință, sugaringul este o metodă perfectă pentru ele, deoarece este o metodă naturală, mult mai blândă și una care nu implică atât de multă durere cum este cazul celor două menționate anterior. De asemenea, are un efect mulțumitor, cu mult superior celui dat de crema depilatoare sau aparatului de ras.

Cum se face pregătirea pielii

Ca la oricare altă metodă de îndepărtare a părului nedorit de la suprafața pielii, și cea care presupune folosirea de pasta de zahăr este necesar să fie efectuate câteva proceduri în prealabil. Astfel, cu o zi înainte de a trece la epilarea părului, o exfoliere este indicată. De asemenea, un duș călduț înainte de a elimina părului este o altă recomandare a specialiștilor, care mai sunt de părere că lungimea firului de păr ar trebui să fie de 5 mm.

Avantajele epilării cu pastă de zahăr

Profesioniștii din cabinetele de cosmetică sunt de părere că sugaringul reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de epilat, fiind aproape lipsită de contraindicații. Singura precauție este cea legată de epilarea femeilor însărcinate. De asemenea, nu contează tipul de piele sau culoarea părului, este la fel de eficientă. Poate fi folosită pentru a îndepărta firele de păr nedorite de pe orice regiune a corpului, te scapă și de celulele moarte de la suprafața pielii, iar în urma folosirii ei pielea se regenerează mult mai ușor. Nu în ultimul rând trebuie menționat și faptul că pasta de zahăr se aplică doar când este ușor caldă, nu fierbinte, ceea ce poate fi mult mai confortabil pentru persoanele care recurg la această metodă de epilare.

Cât de mare este durerea resimțită

Dacă despre epilarea cu ceară, toată lumea era de acord că este o metodă care implică destul de multă durere, oare cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre sugaring? Ei bine, se pare că aici avem de a face cu încă un avantaj: există durere, dar nu este chiar atât de puternică. Depinde de suportabilitatea fiecărei persoane, dar și de zona de pe care urmează să îndepărtezi părul în exces. Cu toate acestea, majoritatea celor care au încercat epilarea cu pasta de zahăr au susținut că durerea nu este chiar atât de puternică, ceea ce înseamnă că se pretează pentru a fi folosită cu succes și în cazul epilării inghinale.

Ce efect are sugaringul?

Așadar, până acum, numai avantaje. Dar oare care este efectul acestei metode? Se pare că și aici avem încă un plus, deoarece are un efect de aproximativ 3 – 4 săptămâni, ceea ce este de-a dreptul fantastic. În plus, pentru că este o metodă de epilat care poate fi folosită și de persoanele cu pielea sensibilă, se pare că am găsit ceva care să se potrivească pentru aproape oricine. Singura excepție: femeile însărcinate!