Ananasul este un fruct tropical incredibil de delicios și sănătos.

Acest fruct popular este la pachet cu nutrienți, antioxidanți și alți compuși de ajutor, cum ar fi enzimele care pot combate inflamația și bolile.

Ananasul și compușii săi au fost asociați cu numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând ajutorarea digestiei, stimularea imunității și accelerarea recuperării de la operație, printre altele.

Iată beneficiile impresionante pentru sănătate ale ananasului:

Ananasul are un conținut scăzut de calorii, dar are un profil nutritiv incredibil de impresionant.

Ananasul conține, de asemenea, cantități de vitamine A și K, fosfor, zinc și calciu.

Sunt deosebit de bogate în vitamina C și mangan, oferind 131% și 76% din recomandările zilnice.

Vitamina C este esențială pentru creștere și dezvoltare, un sistem imunitar sănătos și contribuind la absorbția fierului din dietă. Între timp, manganul este un mineral natural care ajută la creștere, menține un metabolism sănătos și are proprietăți antioxidante

Ananasul este dulce, convenabil și ușor de încorporat în dieta ta.Sunt foarte accesibile și disponibile pe tot parcursul anului deoarece pot fi achiziționate proaspete, conserve sau congelate.

Vă puteți bucura de ele singure sau în smoothie-uri, salate sau pe pizza de casă.

Iată câteva idei de rețete ușoare care folosesc ananas proaspăt:

Mic dejun: smoothie cu ananas, afine și iaurt grecesc


Salată: Salată tropicală de pui și ananas


Pranz: pizza cu ananas si pui


Desert:panna cotta de fructe cu ananas

Poftă bună!

Dacă vă plac articolele noastre vă așteptăm pe pagina noastra de Facebook și Instagram!

Rămâi conectat pentru rețete noi și știri din gastronomie numai cu Observator Culinar!

articol scris de Panait Mihai Gabriela