Cum să gătești sfeclă proaspătă?
Trebuie să folosiți sfeclă gătită pentru această rețetă. Pentru a grăbi procesul, în loc să le gătiți singur, puteți cumpăra sfeclă gătită care este ambalată în vid.

Pentru a găti propriile sfeclă, le puteți coace sau fierbe. Pentru a coace sfecla, tăiați toate blaturile și spălați sau frecați rădăcina curată. Nu trebuie să cojiți sfecla înainte de a o coace. Înfășurați sfecla în folie de aluminiu, așezați-o pe o foaie de copt și puneți-o într-un cuptor preîncălzit la 190 ° C, până când este gătită și foarte fragedă. Acest lucru poate dura 60 de minute sau mai mult, în funcție de dimensiunea lor. Se lasă să se răcească ușor, apoi se decojesc și se taie felii groase.

Puteți congela hummus?
Nu recomandăm să congelați hummusul de casă, deoarece aroma și textura nu vor rămâne la fel.

Cât timp puteți păstra hummusul de sfeclă de casă?
Hummusul de casă va rămâne proaspăt 3-5 zile la frigider. Cu cât folosiți mai puțin suc de lămâie sau lămâie, cu atât hummusul va rămâne mai proaspăt.

Ingrediente

  •  1 cană de năut, scursă și clătită
  •  2 sfecle fierte medii, tăiate în sferturi
  •  2 căței de usturoi
  •   suc din 1 lămâie medie
  •  2-3 linguri tahini
  •  2-3 linguri ulei de măsline
  •  ¼ linguriță sare
  •  ½ linguriță chimen măcinat

Instrucțiuni

Puneți sfecla, năutul și usturoiul într-un procesator de alimente și prelucrați 1 minut până la pământ. Adăugați toate ingredientele rămase și prelucrați până se formeză o cremă. Ar trebui să aibă o textură granuloasă, asta e în regulă. Dacă este uscat sau doriți să îl subțiați și să îl faceți mai cremos, adăugați mai multe tahini sau apă, până vă place consistența.

Reglați condimentele, adăugând mai multă sare, chimen, ulei de măsline sau suc de lămâie, dacă este nevoie.

Băgaţi la frigider sau folosiți imediat. Hummusul de sfeclă se va păstra la frigider, acoperit bine, timp de 4-5 zile.

Dacă vă plac articolele noastre vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook și Instagram!

Rămâi conectat pentru rețete noi și știri din gastronomie numai cu Observator Culinar!

articol scris de Panait Mihai Gabriela