Masina de spalat vase este probabil aparatul electrocasnic in cresterea cea mai mare din ultimele decenii la noi, daca ne gandim la cele ce nu erau foarte comune in casele din Romania inainte. In ultimul deceniu, pe masura ce familiile de la noi au inceput sa aiba acces la slujbe din ce in ce mai bine platite, a crescut numarul de astfel de masini de spalat vase, acestea aparand pe langa masinile de spalat rufe si frigidere, ca electrocasnice mari care sunt considerate indispensabile de tot mai multi oameni.

Sunt destule motive pentru care cineva si-ar putea dori o astfel de masina de spalat vase, iar in cele ce urmeaza vom incerca sa va convingem sa faceti si dumneavoastra o astfel de alegere.

Economisiti Timp

In primul rand, o masina de spalat vase va permite sa aveti mai mult timp liber. Incercati acest mic exercitiu, sa cronometrati cat va ia spalatul vaselor intr-o zi normala.

Sa spunem ca spalati vasele pentru o familie mica, si aveti nevoie de doar 10 minute pentru asta, zilnic. Inmultind acele 10 minute cu numarul de zile din luna, sa zicem 30 in medie, obtinem 300 de minute de spalat vase lunar, sau 3,600 minute in fiecare an.

O masina de spalat vase va scuteste astfel de 60 de ore de munca in fiecare an, iar asta este valabil pentru cei cu putine vase murdare. O familie mare va avea nevoie de mai mult de 10 minute zilnic pentru aceasta activitate, care nu place multora.

Spalati Vasele Mai Bine

In timp ce temperatura apei cu care spalati vasele manual este in mod normal undeva la 30-40 grade, masina de spalat va incalzi apa chiar si pana la 70 grade Celsius, ceea ce inseamna ca va elimina bacteriile mult mai bine. In plus, evitati si folosirea acelui burete de spalat vase, care devine destul de murdar dupa cateva minute de utilizare.

Consum de apa mai mic

Daca va ganditi ca veti utiliza mai mult curent electric, luati in considerare si faptul ca veti avea un consum de apa mai mic. Undeva in jurul a 10 litri de apa vor fi utilizati la un ciclu de spalare, iar in acei 10-20 de minute de spalat manual ar fi fost mult mai mare.

Cost acceptabil

O masina de spalat moderna nu va avea un cost de utilizare enorm. Vorbim de mai putin de 20 de lei cheltuiti lunar pe factura de curent electric. Sunteti dispus sa platiti 50 de bani zilnic, pentru a evita sa stati 10+ minute cu mainile in apa, frecand vase pline de grasime?