Observator culinar

În exclusivitate pentru Observator Culinar, Chef Mircea Ionuț a oferit un interviu despre cum a pornit pasiunea lui pentru arta culinară.

Mircea Ionuț este absolvent al Centrului de Formare Profesională Eurodeal și s-a remarcat pentru seriozitate și profesionalism.

 

  1. Ce ne puteţi spune despre dumneavoastră?

Mă numesc Ionuţ Mircea, am 25 de ani şi îmi doresc mereu imposibilul.

  1. Cum a apărut pasiunea dumneavoastră pentru gătit?

Pasiunea mea pentru gătit a apărut când lucram în Germania ca măcelar. Ulterior am venit în România şi am urmat un curs de bucătar, apoi, după doar o lună de practică efectuată sub îndrumarea doamnei bucătar şef Daniela Bîscoveanu, la hotelul Ibis, mi s-a propus angajarea.

  1. Care a fost cea mai mare provocare, pe plan profesional de până acum?

Cea mai mare provocare pentru mine a fost în momentul când restaurantul a trecut de la 2 la 5 stele, moment în care a trebuit să mă ridic așteptărilor.

  1. De cât timp sunteţi bucătar profesionist?

Bucătar profesionist sunt de aproximativ 3 ani, îmi doresc să lucrez cât mai mulţi şi să am cât mai multe realizări.

  1. Ce îi sfătuiţi pe cei care îşi doresc o carieră de bucătar?

Sfatul meu este că trebuie să o facă din suflet, cu pasiune şi smerenie în bucătărie.

  1. În decursul timpului, aţi rămas cu o reţetă preferată?

Nu am o reţetă preferată, dar sunt deschis la orice provocare în tot ceea ce este nou în bucătărie.

  1. Unde vă desfăşuraţi activitatea în prezent?

În prezent activez la hotelul Radisson Blu, la restaurantul italian Caffe Citta.

  1. Aveţi un mentor care v-a îndrumat primii paşi în bucătărie?

Mentorul meu a fost doamna Daniela Bîscoveanu, fiind cea care mi-a dat impulsul în cariera mea.

  1. Ce vis aveţi în ceea ce priveşte acest domeniu?

Visul meu legat de acest domeniu, este să ajung cât mai sus posibil.

  1. Dacă ar trebui să vă alegeţi o meserie, aţi alege-o tot pe cea de bucătar?

Evident că aş alege meseria de bucătar deoarece este cea mai frumoasă experienţă.