Ingrediente

1 rulou de aluat de tartă

Garnitură:

• 230g de şunculiţă cu grăsime afumată

• 160g de brînză tip gruyère sau comté rasă

Partea cremoasă:

• 25 cl de lapte

• 40 cl de smântână

• 3 ouă întregi

• 2 gălbenuşuri în plus

• Nucşoară rasă

• Sare şi piper măcinate

1.Prăjiţi în tigaie şunculiţa, apoi scurgeţi-i grăsimea pe o hârtie absorbantă.

2. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Aşezaţi aluatul într-o formă de tartă

3. Spargeţi ouăle într-un castron, completaţi cu smântâna şi laptele. Bateţi bine totul pentru a obţine un amestec spumos, apoi asezonaţi după gust cu sare, piper şi nucşoară proaspă rasă.

4. Repartizaţi şunculiţa şi jumătate din brânză pe fundul tartei. Adăugaţi amestecul de ouă şi presăraţi restul brânzei deasupra.

5.Puneţi forma în cuptor timp de aproximativ 25 de minute. Scoateţi tarta din cuptor şi degustaţi-o caldă sau rece.

Poftă bună!

Dacă vă plac articolele noastre vă așteptăm pe pagina noastra de Facebook și Instagram!

Rămâi conectat pentru rețete noi și știri din gastronomie numai cu Observator Culinar!

articol scris de Panait Mihai Gabriela