Nu degeaba bucătăria este numită ”inima casei”, pentru că este locul adorat de toți cei care locuiesc în acel spațiu. Este locul unde se prepară și se servește masa, se discută cele mai importante probleme ale casei, este centrul universului, atunci când universul este chiar locuința respectivă. Prin urmare, ai nevoie de un spațiu în care utilul să se îmbine foarte bine cu plăcutul, iar aici intervin specialiștii, cu câteva idei pentru tine, din care te poți inspira și tu.

Bucătăria amenajată în stil minimalist

Dacă ești adeptul stilului minimalist, să știi că acesta se potrivește de minune și în cazul bucătăriei, nu doar a celorlalte încăperi din casă. Există la magazinul Nobila Casa multe articole bucatarie care sunt perfecte. Ce-i drept, în cadrul unei încăperi amenajată în stil minimalist nu prea găsești multe accesorii și obiecte de décor, dat asta nu te împiedică să ai o bucătărie elegantă și practică. Se merge mult pe culorile neutre, iar când vine vorba despre pardoseală, aici se merge mult pentru materiale naturale.

Bucătăria modernă

Este preferata celor mai mulți dintre noi. La prima vedere, poate să ți se pară că seamănă cu cea în stil minimalist, dar există unele diferențe. Aici vei găsi ceva mai multe elemente de décor, sunt încurajate și formele mai curbe sau chiar rotunde, iar unele covorașe de mici dimensiuni se potrivesc perfect. Un set de pahare sticla bucătarie în stil modern cum sunt cele de la Nobila Casa pot avea un dublu rol, cel de a decora frumos camera, dar și să fie folosite de cei ai casei atunci când vor să bea un apă, ceai rece sau un suc bun.

Bucătaria în stil rustic

Da, ai dreptate! Este tot mai preferată, pentru că începem să ne reîntoarcem la tradiții. De asemenea, este un stil în care găsim  numeroase elemente de décor, ceea ce nu poate să fie decât pe placul reprezentantelor sexului frumos, care adoră acest specific. Atenție însă ca nu cumva să aglomerezi inutil spațiul. Un set farfurii simple, albe, precum cele de la Nobila Casa se potrivește perfect în acest spațiu, dacă ai impresia că acelea cu motive tradiționale sunt parcă prea mult. Poți obține acel aspect rustic pe care ți-l dorești prin acele obiecte tradiționale, cum ar fi lingurile de lemn, suporturile pentru tacâmuri, coșurile în care păstrezi fructele sau în care sevești pâinea la masă. Un ștergar cu motive populare amplasat pe un perete completează frumos aspectul bucătăriei. Atenție: culorile deschise pentru piesele de mobilier și albul pentru pereți sunt de neînlocuit.  

Bucătăria în stil industrial

Este un stil perfect pentru a-ți amenaja bucătăria, mai ales dacă ținem cont că majoritatea electrocasnicelor din zilele noastre sunt fabricate din oțel inoxidabil, un material care se potrivește de minune cu ”industrialul”. Piesele de mobilier trebuie să fie ales în același stil, sp conțină mult lemn și fier, în forme cât mai nefinisale, iar mulțimea de ornamente nu își are locul aici. De asemenea, corpurile de iluminat trebuie să fie în același stil, și nu uita nici de pardoseală, de preferat din lemn sau plăci ceramice cu un aspect brut.

Bucătăria în stil vintage

Din nou, un stil care este destul de ofertant atunci când vine vorba despre amenajarea bucătăriei tale. În cadrul acestuia accentual cade pe îmbinarea perfecta dintre piese de mobilier recondiționate, printre care se regăsesc și unele piese avangardiste. Este un stil de amenajări interioare care cucerește prin farmecul lui aparte, prin faptul că atunci când ești înconjurat de piesele lui de mobilier și privești în jur, simți că totul îți transmite o emoție puternică. Bucătăria amenajată în acest stil trebuie să aibă pardoseală din lemn, perdele obligatoriu cu imprimeuri florale și să nu uităm de dulapurile prevăzute cu mânere decorative.