observatorculinar.ro

Ingrediente :

4 fileuri de somon
130 g pesmet
60 g făină
2 ouă
400g spanac verde
2 cepe
2 căței de usturoi
1 ardei capia
1 rodie
30 g semințe de susan
30 g semințe de in
3 portocale
salata verde
sare
piper
ulei
sos de ardei dulce

Mod de preparare

  1. Fileurile de somon se spală, se șterg de apă cu un șervet absorbant și se condimentează. Se trec prin făină, prin ou bătut, apoi se trec prin pesmet.
  2. Se așază pe o tava tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins și se coc la foc mediu până devin aurii
  3. Cepele și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se încinge puțin ulei într-o cratiță, se călesc ceapa și usturoiul, apoi se adaugă ardeiul capia tăiat julien.
  4. Se călesc 5 minute, se adaugă o portocală, spanacul, sare și piper, se amestecă și se țin pe foc 5 minute.
  5. Se presară 15 g de semințe, se verifică de gust și se oprește focul
  6. Salata verde se spală, se scurge de apă și se amesteca bine cu restul portocalelor curățate și tăiate cubulețe și sâmburii de rodie.

Sfat : Somonul se poate servi și cu sos de ardei iute.

Băutură : Fetească Albă

Timp de preparare 45 de minute

4 porții

 

articol scris de Pradatu Gabriela Andreea 

V-a plăcut articolul nostru ?

Vă așteptăm și pe pagina de Facebook.

Rămâi conectat pentru articole interesante din gastronomie și nu numai!