Observator Culinar

Dacă cireşele nu au apărut încă pe piaţă, nici măcar ca trufandale, deşi calendaristic ar cam fi vremea lor, căpşune sunt cam la tot pasul.

Căpşunele sunt cele mai populare fructe ale primăverii, iar printre beneficiile pe care acestea le aduc sănătăţii se numără:

–         conţinutul crescut de fenoli, fitonutrienţi care sunt foarte importanţi în protecţia cardiacă

–         scad potenţialul inflamator cauzata de enzima COX

–         asigură 3 grame din necesarul zilnic de fibre

–         sunt puternic detoxifiante

Pentru a le simţi pe deplin efectele benefice, ar fi bine să consmăm căpşunele în stare naturală (crude), dar foarte bine spălate.

Nutriţioniştii le recomandă însă şi ca ingredient principal într-un sănătos shake de primăvară.

Iată de ce aveţi nevoie:

1 cană de mango curăţat şi tăiat

1 cană de căpşune

  • ¾ de cană de gheaţă zdrobită
  • ½ de cană de iaurt degresat cu gust de vanilie
  • ¼ de cană de apă rece
  • 2 linguriţe de ghimbir tocat
  • 2 linguriţe de miere

Modul de preparare este extrem de simplu – se amestecă toate ingredientele în blender până se obţine un suc concentrat.

 

Sursa: Doctori Online