Observator Culinar

De fapt, e vorba despre niște alimente nelipsite din gospodăriile țărănești, atât pentru hrana de zi cu zi, cât și pentru “farmacia” casei. Cu ajutorul lor se poate rezolva și o problemă tot mai des întalnită în ultimul timp: kilogramele în plus. Dar pentru a obține rezultate, ele trebuie să fie absolut naturale, procurate din surse de încredere. Pentru slăbit, în paralel cu “licorile magice”, se bea mai multă apă –  cel puțin 2 litri și jumătate pe zi, și se scade consumul de carne, zahăr, făinoase și grăsimi.

Kefirul

Originar din munții Caucaz, kefirul este o băutură miraculoasă, pentru efectele sale asupra sănătății, punându-i-se în seamă longevitatea de excepție a locuitorilor. În satele din Cauzaz, chiar și în ziua de astăzi, fiecare casă are, așezat după ușă, un burduf cu kefir, pe care membrii familiei îl lovesc cu piciorul ori de câte ori trec pe lângă el, pentru a-i agita conținutul.

Ideal pentru declanșarea slăbitului, kefirul tradițional se prepară prin fermentarea laptelui, căruia i s-au adăugat granule de kefir (compuse din ciuperci și bacterii). Rezultă o băutură acrișoară, plăcută la gust, asemănătoare cu iaurtul, ce conține o mulțime de substanțe benefice pentru flora intestinală. Drept urmare, metabolismul se activează și grăsimea de prisos este arsă. În plus, kefirul favorizează eliminarea țesutului adipos și stopează senzație de foame chinuitoare. Pentru prepararea kefirului, se folosește lapte (crud sau fiert) de vacă, de capră sau de oaie, iar granulele de kefir pot fi procurate de pe internet. La un litru de lapte cald se adaugă 4 lingurițe cu granule de kefir. Se depozitează într-un recipient de sticlă închis ermetic, timp de 3 ore, apoi se strecoară.

Cum se utilizează: se bea câte un pahar de kefir înainte de masă cu o jumătate de oră, de 3 ori pe zi. Se poate bea și între mese, amestecat cu fructe mixate – căpșuni, zemură, afine, piersici etc.

Zerul

Bunicii noștri îl adunau cu grijă și îl foloseau ca remediu pentru diverse boli, dar și dacă vreți să scăpați de câteva kilograme, zerul este de mare ajutor. El conține un adevărat arsenal de substanțe utile în lupta cu grăsimea, care intensifică arderile și scad țesutul gras. Mai multe medicamente pentru slăbit au în compoziție extracte de zer, dar cel mai eficient este tot zerul proaspăt, nefiert. Cum se poate prepara acasă zerul? Puneți să se scurgă printr-un tifon pus în patru, lapte bătut, la teperatura camerei, timp de 12-24 de ore. Se poate păstra la frigider 2-3 zile.

Cum se utilizează: se bea câte o cană de zer, înainte de masă, cu o jumătate de oră, de 3 ori pe zi. O zi pe săptămână, beți exclusiv 2-3 litri de zer.

Borșul

Obținut prin fermentație, din tărâțe de grâu sau de secară, este extrem de bogat în vitamine, minerale și probiotice. Ingredient binecunoscut în preparate culinare, dar și remediu de nădejde în medicina “țărănească”, borșul are și darul de a revigora aparatul digestiv și de a declanșa procesul slăbirii, “topind ” efectiv kilogramele în plus.

Cum se utilizează: se bea înainte de masă, cu o jumătate de oră, câte o cană de borș proaspăt, de 3 ori pe zi. Se poate bea și între mese, ori de câte ori simțiți nevoia.

Oțetul de mere

Cu efecte dovedite de-a lungul timpului, oțetul de mere este un ajutor de neprețuit în lupta cu kilogramele în plus. Bogat în aminoacizi, vitamine, minerale și alte substanțe valoroase, el stimulează digestia prin creșterea salivației și a sucurilor gastrice, accelerează metabolismul, arderea grăsimilor și stimulează procesele de eliminare. Este unul dintre cele mai simple și mai eficiente tratamente de reglare a greutății, cu condiția, foarte importantă, ca oțetul de mere să fie natural, adică preparat din mere, miere, și drojdie alimentară.

Cum se utilizează: se pun 2 linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă și se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. O cură dureză 4 săptămâni. Se face o pauză de 10 zile, după care cura se reia. Nu se ține mai mult de 5 luni pe an.

 

Sursa: doctoras.ro