https://www.facebook.com/observatorculinar/

Un măr pe zi este excelent pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece contribuie la scăderea colesterolului şi la scăderea greutăţii – se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Florida şi publicat pe passionsante.be.

Aceste beneficii s-ar datora – cum au arătat experimentele efectuate pe animale – proprietăţilor pectinei şi polifenolilor din mere, care acţionează favorabil asupra metabolismului lipidelor.

Cercetările s-au desfăşurat la Universitatea Florida pe un grup de 160 de femei, cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani: jumătate au mâncat zilnic 75 g de mere uscate şi cealaltă jumătate, 75 g de prune, timp de un an.

Rezultatele au pus în evidenţă schimbări incredibile la femeile care au mâncat mere. La acestea s-a înregistrat o scădere de 23% a nivelului colesterolului „rău”, o creştere de 4% a nivelului colesterolului „bun” şi concomitent cu o micşorare semnificativă a producerii anumitor molecule inflamatorii.

În plus, caloriile suplimentare aduse de mere n-au dus la o creştere a greutăţii. Dimpotrivă, femeile au slăbit, în medie, cu peste 3 kg pe an, ceea ce constituie un avantaj în plus a declarat coordonatorul studiului, doctorul Arjmandi.

Sursa: Doctori Online