Atunci cand vine vorba despre o viata sanatoasa, una dintre principalele aspecte care ar trebui sa ne preocupe este calitatea alimentatiei noastre. Alimentatia este unul dintre principalii factori care ne pot pune in pericol viata, iar calitatea alimentelor pe care le ingeram joaca un rol important in ceea ce priveste starea noastra de sanatate.

Zahar vs. sirop de artar

Unul dintre cele mai consumate droguri din lume este zaharul, si totodata, nevoia de dulce trebuie satisfacuta atunci cand organismul o cere. Dar cum facem sa gasim un echilibru intre aceasta nevoie de dulce si eliminarea zaharului din alimentatia noastra? Asa cum ne place noua sa spunem, alegem intotdeauna alternative sanatoasa: un indulcitor natural. Siropul de artar este o varianta viabila pentru satisfacerea poftei de dulce si astfel, eliminand zaharul din alimentatie.

Beneficiile siropului de artar

Siropul de artar reprezinta o alternativa sanatoasa pentru a combate pofta de dulce datorita cumulului de beneficii pe care ni-l aduce consumul acestuia. In primul rand, acest tip de indulcitor natural este bogat in antioxidanti, continand peste 54 de compusi cu potential antioxidant, acestia contribuind la neutralizarea radicalilor liberi, principalii responsabili pentru neutralizarea chimicalelor cu care ne confruntam zilnic. De asemenea, un alt beneficiu pe care il aduce consumul general de sirop de artar este faptul ca acesta este o sursa bogata de vitamine si minerale: mangan, magneziu, zinc, calciu, potasiu. Oligoelentele au un rol important in mentinerea echilibrului metabolismului. Tot in categoria de beneficii ale siropului de artar intra si faptul ca acesta ajuta la mentinea nivelului de insulina in sange, continand acid abscisic (ABA), un presupus responsabil pentru stimularea insulinei in sange.

Concluzie

Daca spunem sirop de artar beneficii, spunem alegerea unei alternative mai sanatoase.Mai sus sunt doar cateva dintre cele mai importante beneficii pe care ni le aduce conusumul regulat al acestui produs. Alege alternativa sanatoasa si inlocuieste zaharul cu un indulcitor natural.