Un echipament care din nefericire este ignorat cu ușurință în bucătăria restaurantului este aparent modestul feliator pâine. Pe nedrept se întâmplă așa, deoarece feliatorul electric reprezintă soluția perfectă pentru a tăia rapid pâinea întreagă în felii uniforme.

Feliatorul de pâine, o Cenușăreasă în bucătăria unității tale?

Oricine a folosit vreodată un feliator profesional vă va spune că este, fără îndoială, un dispozitiv la fel de util, precum este de revoluționar. Într-adevăr, nu numai că îți va permite să feliezi perfect pâinea, dar are și un randament uimitor de mare, pe care niciun om nu îl poate înregistra. Mai ales în acele locuri unde se servesc meniuri pe bandă rulantă (marile cantine ale unităților școlare, cantinele de fabrici, localuri din gări, aerogări etc.), dar și în restaurante.

Alegerea feliatorului de pâine profesional va fi determinată în principal de puterea sa. Cu cât feliatul este mai prompt, cu atât vei primi mai multă valoare achiziționându-l. Înainte de a cumpăra echipamentul, asigură-te așadar că puterea modelului îți va permite să ai numărul de felii necesar într-o unitate de timp dată.

Deoarece chiar este un aparat de mare folos în orice unitate HoReCa ce servește acest produs alimentar consumatorilor, dispozitivul electric trebuie întreținut așa cum se cuvine, nu să fie ignorat și trecut în categoria dotărilor HoReCa secundare, de importanță mai mică în bucătărie.

Mentenanța tăietorului feliilor de pâine profesional

Când feliați pâinea, în mod obiectiv rămân o mulțime de firimituri mici. Prin urmare, majoritatea modelelor de echipamente HoReCa de acest gen au piese detașabile pentru o curățare și întreținere mai ușoară. Asigură-te că îndepărtezi firimiturile de pâine în mod regulat, pentru că acestea, prin acumulare, pot să sfârșească prin a bloca buna funcționare a feliatorului, ba chiar să îl deterioreze iremediabil.

De asemenea, pentru a menține feliatorul de pâine funcțional cât mai multă vreme, este recomandabil să se schimbe/ascute regulat lamele de feliat. Frecvența va depinde de câtă pâine se feliază în bucătăria restaurantului sau cantinei respective.

Dacă e nevoie mai puțin de 50 de pâini pe zi, probabil că vei fi nevoit să scoți doar lama o dată sau de două ori pe an. Cu toate acestea, dacă tai mai mult de 500 de pâini pe zi, vei dori să schimbi/ascuți lama chiar și la fiecare 2 luni, pentru a avea niște felii perfecte. Fiecare producător de feliatoare de pâine dă instrucțiuni detaliate în această privință chiar în cartea tehnică a modelului HoReCa respectiv.

Curățarea feliatorului de pâine profesional

Feliatoarele de pâine profi sunt acționate electric, motiv pentru care trebuie ca persoanele ce le curăță să fie extrem de atente: să nu-și agațe îmbrăcămintea de protecție pe care o poartă în bucătărie și să nu se taie în lamele feliatoare.

Ca și în cazul tuturor celorlalte echipamente HoReCa utilizate în unitățile din sectorul de catering, înainte de a realiza orice operațiune de întreținere a unui feliator pâine este nevoie să se citească manualul de instrucțiuni al acestuia, să fie făcut un instructaj din sfera protecției muncii.

Deconectează întotdeauna feliatorul de pâine de la rețeaua electrică înainte de a încerca să îl cureți sau să efectuezi orice altă activitate de întreținere a acestuia.

Nu uita să porți inclusiv niște mănuși speciale pentru a-ți proteja mâinile de tăieturile accidentale.

Folosește o lavetă ușor umezită cu un dezinfectant special pentru a șterge echipamentul, inclusiv lama/lamele tăietoare. Ulterior, mai fă o ștergere finală a feliatorului cu laveta înmuiată în apă fierbinte pentru a înlătura orice urmă de soluție de curățare și a preveni riscul viitor al deteriorării gustului feliilor de pâine proaspăt tăiate.

Usucă întotdeauna feliatorul de pâine cu o cârpă uscată după curățare, nu îl pune în funcțiune umed.

Nu apăsa niciodată pe lamele feliatoare ale echipamentului cu laveta în timp ce le cureți, deoarece acestea sunt foarte ascuțite și există pericolul de a te putea tăia cu ușurință.

Dacă se impune înlocuirea/ascuțirea lamelor aparatului, scoate-le cu mare băgare de seamă și înlocuiește-le/reasamblează-le pe rând, asigurându-te că le-ai așezat în poziția corectă.

Strânge bine toate șuruburile când ai terminat curățarea și verificarea feliatorului de pâine.

Dacă acum ești în căutarea unui feliator pâine profesional de calitate la un preț accesibil, trebuie să afli că vei putea comanda cu siguranță unul ce se potrivește nevoilor și solicitărilor tale de la TC Romania Crown Cool.