Răsfățați-vă cu una dintre rețetele dulci propuse de Observator Culinar.

Rețete ușor de făcut, dar delicioase. Să descoperim care sunt.

Strawberry Cheesecake

250g biscuiți digestiv
    100g unt
    100 g vanilla
    Cremă brânză de 600g
    Zahăr 100 g

Pentru topping

400g de căpșuni 100 g zahăr

Metodă

Puneți biscuiții digestivi într-o pungă de plastic din plastic și sfărâmați-le cu ajutorul unui știft de rulare. Transferați miezul într-un castron, apoi turnați untul topit. Se amestecă bine până când miezurile sunt complet acoperite. Întoarceți-le în tava preparată și apăsați ferm în jos în bază pentru a crea un strat uniform. Se răcește în frigider timp de 1 oră pentru a se fixa ferm.

    Îndepărtați panza de vanilie în jumătate de lungime, lăsând vârful intact, astfel încât cele două jumătăți să fie încă unite. Ținând-o pe vârful podului, scoateți semințele folosind spatele unui cuțit de bucătărie.

    Așezați brânza de cremă, zahărul cu glazură și semințele de vanilie într-un castron, apoi bateți cu un mixer electric până când este netedă. Sfat în cremă dublă și continuați să bateți până când amestecul este complet combinat.

Acum, amestecați amestecul de cremă pe baza de biscuiți, pornind de la margini și acționând spre interior, asigurându-vă că nu există bule de aer. Îndepărtați topul cheesecake-ului cu spatele unei linguri de desert sau a unei spatule. Lăsați să se fixeze în frigider peste noapte.

    Aduceți cheesecake la temperatura camerei aproximativ 30 de minute înainte de servire. Pentru al scoate din formă, puneți baza pe un recipient, apoi trageți treptat părțile laterale ale recipientului în jos. Alunecați tortul pe o placă de servire, îndepărtați hârtia de învelitoare și baza. Purtați jumătate de căpșuni într-un blender sau un procesor de bucătărie cu zahăr gustos și 1 linguriță de apă, apoi sita.

Fursecuri în formă de inimă

50g unt
    80 g zahar
    80 g zahăr
    2 linguri de extract de vanilie
    1 ou mare
    225 g făină netedă
    ½ linguri de bicarbonat de sodă
    Bicarbonat de sodiu

    ¼ lingură de sare
    200g chipsuri sau bucăți de ciocolată netedă

Metodă

    Încălziți cuptorul la 190C și introduceți două foi de copt cu hârtie de copt neacoperită.Puneți unt 80g zahar și 80g zahăr granulat într-un castron și bateți până când este cremoasă.

  Bateți în 2 linguri de extract de vanilie și 1 ou mare. 225g făină netedă, 1/2 lingură de bicarbonat de sodă și 1/4 lingură de sare în castron și amestecați-o cu o lingură de lemn.

    Adăugați 200g de ciocolată netedă sau bucăți și amestecați bine.

    Utilizați o linguriță pentru a face mici bucăți de amestec, distanțându-le bine pe tăvi. Acest amestec ar trebui să facă aproximativ 30 de cookie-uri.

    Coaceți timp de 8-10 minute până când acestea sunt maro deschis pe margini și încă ușor moi în centru, dacă le apăsați.

Mousse de ciocolată

Ingrediente

– 150g de ciocolată, ruptă în bucăţi

– 4 albuşuri

– 60g de zahăr tos

– 160ml de smântână pentru frişcă

– 6 linguri de zmeură (dezgheţată, dacă a fost congelată), pasate sau mixate într-un robot

– 1 mână de zmeură proaspătă, pentru decor

Mod de preparare

    1. Se topeşte ciocolata într-un bol, deasupra unei crăticioare cu apă care clocoteşte. Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează, treptat, zahărul. Smântâna se bate cu un mixer, până se face frişcă.

    2. Se combină smântâna bătută cu spuma de albuş, apoi se pune peste ciocolata topită (întâi o treime, se amestecă bine, apoi restul, care se amestecă uşor, cu o spatulă). Jumătate din compoziţie se combină cu zmeura pasată. Se pune în pahare, mai întâi un strat de spumă roz, apoi un strat din cea albă. Se ornează cu zmeură şi se dă la frigider ca să se întărească.

Lava cake cu zmeură

Ingrediente

150 g ciocolată (55% cacao)

150 g unt(85% grăsime)

80 g zahăr pudra (măcinat)

2 ouă întregi

2 gălbenuşuri

50 g făină.

Pentru început ungem formele de ceramica cu unt şi le tapetăm bine, bine cu cacao, astfel încât să nu se lipească compoziţia de ele.
Apoi tocăm ciocolată mărunt şi o topim împreună cu untul, pe bain marie sau la microunde. Separat amestecăm cu un tel ouăle, gălbenuşurile şi zahărul pudră (eu îl fac acasă, în râşnită de cafea).

Peste ciocolata topită şi lăsată două minute să se răcorească, turnam amestecul de ouă şi zahăr şi amestecăm cu telul.La sfârşit punem făina şi omogenizăm. Împărţim compoziţia în cele 4 forme (sau mai multe dacă sunt mai mici, trebuie să fie umplute doar 2/3) şi coacem în cuptorul preincazit 15-16 minute sau 13-14 dacă sunt forme mai mici.

Se servesc cu sos caramel, îngheţată, frişcă bătută sau sos de fructe de pădure.

Articol scris de Panait Gabriela Andreea

  V-a plăcut articolul nostru ?

  Vă așteptăm și pe pagina de Facebook.

Rămâi conectat pentru articole interesante din gastronomie și nu numai!