Este cunoscut faptul că spațiile industriale, casele mari sau spațiile comerciale precum halele, depozitele, sălile de producție, mall-urile, instituțiile sau hotelurile necesită sisteme termice speciale supradimensionate pentru a gestiona volume mari de evacuare. Pentru a obține un răspuns avizat cu privire la acest aspect, am consultat experții sibieni de la PEFOC – o firmă cu tradiție și experiență de 100% românească în industria comercializării semineelor pe lemne și a altor soluții alternative de încălzire.

Sistemul de evacuare ceramic HOCH reprezintă o structură solidă din beton, care înconjoară și susține conductele ceramice responsabile de evacuarea gazelor arse și a fumului produs de sursele de încălzire. Scopul principal al unui coș de fum este eliminarea produselor arderii în exterior. Astfel, în cazul clădirilor de dimensiuni considerabile, se impune sistemul de cos de fum ceramic premium. Produsele Hoch sunt concepute pentru a satisface cele mai exigente condiții și oferă o varietate de avantaje atât pentru clienții industriali, cât și pentru cei casnici.

Priviți un coș de fum ca pe o structură destinată protejării bunurilor. Aceasta reprezintă o funcție esențială a tuturor soluțiilor de evacuare, indiferent de tipul sursei de încălzire. Alegerea coșului de fum potrivit este crucială, iar un coș de fum zidit este ideal pentru asigurarea funcționării optime a sursei de încălzire și pentru siguranța afacerii. Specialiștii recomandă în mod deosebit coșurile de fum din ceramică cu șamotă la interior și beton la exterior.

Sistemele profesionale de coșuri de fum ceramice marca Hoch sunt fabricate în Germania cu ceramică HART, având o tradiție de 300 de ani. Hoch produce o gamă variată de sisteme industriale complete de coșuri moderne, folosind conducte ceramice testate TÜV în procesul de fabricare. Hoch Industrial reprezintă un sistem de coșuri cu 3 straturi speciale adaptat nevoilor industriale, bazat pe calitate și durabilitate.

Un avantaj major al acestor coșuri de fum este versatilitatea lor, putând fi utilizate indiferent de combustibilul folosit: lemn, peleți, bricheți, cărbuni sau chiar gaz. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de sursă de încălzire, de la centrale industriale până la soba pe peleti sau șemineul montat în living-ul spectaculos al casei tale.

Sistemele de coșuri de fum Hoch Industrial sunt certificate conform standardelor europene și sunt supuse unor controale riguroase de calitate, îndeplinind toate cerințele necesare și fiind aprobate și certificate de Institutul German pentru Tehnologia Construcțiilor. Acestea sunt disponibile în diametre mari, până la 400 mm, fiind ideale pentru cazanele cu putere ridicată, de la 75 kW la 1000 kW, permitând încălzirea clădirilor de la câteva sute până la câteva mii de metri pătrați. Sunt realizate din elemente prefabricate modulare din ceramică izolată (șamotă) la interior și mantale din beton la exterior.

Acest model se remarcă prin tubulatura cu șamotă de înaltă calitate, iar hornurile HOCH sunt preferate pentru beneficiile lor, cum ar fi siguranța deplină, ușurința la montaj, rezistența sporită, funcționare excelentă și durată mare de viață, confirmată prin garanția de 30 de ani la ceramica produsă de renumitul brand Hart Keramik.

Desigur, nu vorbim despre un burlan soba standard! Din perspectiva costurilor, sistemele profesionale de evacuare a fumului confecționate din materiale inovatoare de cea mai bună calitate existente în prezent, nu sunt cele mai accesibile de pe piață, dar diferența se va reflecta pe termen lung. Cu toate acestea, în catalogul PEFOC din Sibiu, produsele HOCH oferă, probabil, cel mai avantajos raport calitate-preț în segmentul soluțiilor de evacuare premium din țară!

În concluzie, dacă aveți nevoie de sisteme cu adevărat profesionale de evacuare a fumului pentru instituții, spații comerciale, hale, depozite sau acasă, la prețuri corecte și calitate premium, sistemele Hoch Industrial comandate online direct de pe site-ul www.pefoc.ro vă vor fi livrate gratuit în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii!