Daca esti proprietar de restaurant, cu siguranta ai observat cat de utile sunt semipreparatele congelate din carne de pui. Aceste produse fast food te pot ajuta sa economisesti foarte mult timp – in plus sunt si gustoase. Totusi, este important sa stii cum sa le alegi, sa le pastrezi si sa le gatesti corect. Aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre semipreparatele din carne de pui – continua sa citesti!

Cum alegi semipreparatele congelate din carne de pui?

Cand cumperi semipreparate congelate din carne de pui, calitatea produsului este cea mai importanta si ar trebui sa te asiguri ca este exact ceea ce clientii tai asteapta sa le fie servit. Iata cateva sfaturi pentru a face alegerea corecta!

  • Verifica eticheta: citeste cu atentie eticheta produsului. Asigura-te ca ingredientele sunt de calitate si ca nu exista aditivi nocivi. Alege produsele care au o lista scurta si clara de ingrediente.
  • Alege un distribuitor de produse fast food cu o reputatie buna: brandurile cunoscute si de incredere sunt, de obicei, o alegere mai sigura. Acestea au standarde de calitate mai ridicate si controleaza mai strict procesele de productie.
  • Verifica data de expirare: asigura-te ca semipreparatele congelate au o data de expirare care sa se incadreze in intervalul in care stocurile restaurantului tau sunt folosite. Astfel, te asiguri ca ai suficient timp sa le folosesti.
  • Aspectul produsului: daca observi ca produsele sunt acoperite cu straturi groase de gheata sau diferite pete si decolorari, este posibil ca produsul sa nu fi fost pastrat corect.

Acestea sunt doar cateva lucruri pe care sa le ai in vedere inainte sa alegi un furnizor. Tu ce alte detalii iei in considerare?

Cum pastrezi semipreparatele congelate din carne de pui?

Chiar daca sunt congelate asta nu inseamna ca pot fi pastrate in orice conditii – trebuie sa respecti cateva reguli ce tin de depozitarea produselor semipreparate. Ca sa le pastrezi calitatea si sa fie sigure pentru consum pentru mai mult timp:

  • Mentine congelatorul la o temperatura constanta de -18°c sau chiar mai scazuta. Acest lucru previne formarea cristalelor de gheata si alterarea texturii carnii.
  • Pastreaza semipreparatele in ambalajul original, bine sigilat. Daca ai deschis ambalajul, transfera produsele intr-un recipient care se inchide ermetic.
  • Aseaza semipreparatele congelate in partea cea mai rece a congelatorului si evita supraincarcarea acestuia. Lasa spatiu suficient intre produse pentru a permite aerului rece sa circule.
  • Pastreaza o lista cu semipreparatele congelate pe care le ai, notand datele de cumparare si de expirare. Astfel, vei sti intotdeauna ce produse trebuie folosite mai intai. Respecta regula primul intrat – primul iesit.

Cum gatesti semipreparatele congelate din carne de pui?

Iata cateva sfaturi care sa te ajute atunci cand gatesti semipreparatele!

  • Dezgheata semipreparatele congelate in frigider, nu la temperatura camerei. Procesul lent si controlat de dezghetare previne dezvoltarea bacteriilor. Daca te grabesti, poti folosi functia de dezghetare a cuptorului cu microunde, dar verifica instructiunile de pe ambalaj inainte.
  • Semipreparatele congelate pot fi gatite la cuptor, in baie de ulei sau pe gratar, in functie de tipul de produs. Urmeaza instructiunile de gatit de pe ambalaj.
  • Fii atent la timpii de gatire pentru a evita supragatirea – nu vrei sa le servesti clientilor mancare uscata si tare. Respecta instructiunile si ajusteaza temperatura daca este necesar.

Vrei sa te asiguri ca restaurantul tau fast food este recunoscut pentru mancarea delicioasa? Alege un distribuitor de produse fast food, inclusiv produse semipreparate congelate, pe care sa te poti baza – Cinar Food Distribution este unul dintre cei mai indragiti parteneri ai resturantelor fast food din Romania! Cu produse sigure, gustoase si livrari prompte, Cinar te ajuta sa pastrezi standardele restaurantului tau!