Cui nu-i place sa manance un preparat bun, gatit in casa, cu carne proaspata de pasare de curte. Daca iti place sa gatesti, dar nu vrei sa petreci foarte multi timp in bucatarie, trebuie sa incerci urmatoarele retete de mancare cu pui de tara.

Simple, rapide, dar cel mai important, delicioase – iata ce poti gati din carne de pui de tara!

1. Pui de tara la cuptor cu legume

Aceasta este una dintre cele mai simple si gustoase retete. Ai nevoie de un pui de tara, legume proaspete si cateva condimente pe care le ai cu siguranta in camara.

Ingrediente:

  • Un pui de tara proaspat
  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Spala bine puiul de tara si taie-l in bucati mai mici. Curata legumele si taie cartofii in cuburi mari, morcovii in rondele si ceapa in felii subtiri. Asaza toate ingredientele intr-o tava, presara sare, piper si cimbru, adauga uleiul de masline si amesteca-le bine.

Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius. Lasa totul sa se coaca timp de o ora, apoi scoate folia si mai lasa 15-20 de minute, pana cand puiul si legumele capata o crusta aurie.

Asa poti sa gatesti o friptura frageda de pui de tara, suculenta, cu legume moi si pline de savoare. Este un preparat simplu, dar extrem de gustos, care se potriveste de minune cu o salata verde.

2. Pui de tara pe grill cu marinada de lamaie si usturoi

Grillul este una dintre cele mai rapide modalitati de a gati puiul de tara, in special datorita marinadei din lamaie si condimente.

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui de tara
  • Sucul de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare, piper, oregano

Mod de preparare:

Amesteca sucul de lamaie, usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea, piperul si oregano intr-un bol. Pune pieptii de pui de tara in aceasta marinada si lasa-i la frigider pentru cel putin 30 de minute (daca ai timp, chiar mai mult). Incalzeste gratarul si pune bucatile de piept de pui direct pe gratarul incins. Gateste-le cate 5-7 minute pe fiecare parte sau pana cand carnea este bine patrunsa.

Poti sa servesti acest preparat alaturi de o garnitura simpla, cum ar fi orez sau cartofi copti, si o salata de sezon.

3. Tocanita de pui de tara cu ciuperci

Tocanita este mereu o optiune buna cand vrei sa mananci ca la mama acasa. Aceasta reteta de tocanita de pui de tara cu ciuperci este usor de facut si extrem de gustoasa.

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui de tara (pulpe, piept)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • ceapa mare
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml supa de pui sau apa
  • Sare, piper, patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Taie carnea de pui de curte in bucati mici. Intr-o cratita, incalzeste uleiul si caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie. Adauga carnea de pui si rumeneste-o usor pe toate partile. Taie ciupercile felii si adauga-le in cratita. Gateste totul impreuna pentru 5-7 minute, apoi adauga supa de pui (sau apa) si lasa tocanita sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, acoperind cratita cu un capac.

Spre final, adauga smantana si mai lasa sa fiarba cateva minute. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la final presara patrunjel proaspat tocat.

Aceasta tocanita este perfecta pentru o cina in familie. Serveste tocanita cu mamaliga sau piure de cartofi.

Ai toate ingredientele la indemana? Daca esti in cautarea unui magazin de carne de pasare unde gustul produselor sa fie cel autentic, trebuie sa comanzi de la OgradaVerde.ro – ferma de pui crescuti ca la tara!