Printre cele mai populare preparate pe care le vei regasi in meniul restaurantelor sunt cartofii prajiti. In functie de marja de pret, de tipul de restaurant, dar si de personalul disponibil in bucatarii, restaurantele aleg cartofii proaspeti sau cartofi congelati.

In acest articol vorbim iti rapsundem la cele mai intalnite intrebari privind alegerea si folosirea cartofilor congelati in restaurantele din toata lumea. Continua sa citesti si descopera raspunsurile pe care le cautai!

De ce cartofii congelati sunt garnitura perfecta?

In primul rand, sa aruncam o privire mai atenta asupra motivului pentru care restaurantele folosesc cartofi congelati. Deoarece sunt curatati, taiati si gata sa fie gatiti, cartofii asigura:

  • Confort;
  • Eficientizare a timpului de preparare;
  • Consistenta a aspectului;
  • Rentabilitate;
  • Gust conform asteptarilor clientilor.

Folosind ingrediente precongelate, restaurantele pot economisi timp, dar si costurile cu forta de munca, deoarece cartofii sunt deja pregatiti si gata sa fie prajiti sau copti. In plus distribuitorii de produse fast food garanteaza intotdeauna ca fiecare lot de cartofi va fi la cele mai inalte standarde de calitate.

Gama de cartofi este variata, de la cartofi pai de diferite lungimi, pana la cartofi wedges condimentati, potrivindu-se gusturilor tuturor persoanelor.

Ce preparate poate insoti o garnitura de cartofi?

In functie de specificul restaurantului, cartofii pot fi servici ca si garnituri pentru:

  • Burgeri;
  • Sandvisuri;
  • Doner kebab;
  • Snitel;
  • Carne prajita sau la cuptor;
  • Sau pot fi comandati separat, dupa preferintele clientului.

Cum pot fi gatiti cartofii congelati?

In functie de preferinte, de modul de organizare, de timpi, dar si de costuri, cartofii pot fi prajiti in friteuza cu ulei, la cuptor sau in friteuza cu aer cald.

Cum pot fi serviti cartofii congelati?

Cand vine vorba de servirea cartofilor, fiecare restaurant isi alege modalitate preferata de prezentare. Cartofii prajiti si cei felii sunt de obicei serviti intr-un cos sau pe o farfurie, alaturi de sosuri, precum ketchup sau maioneza cu diferite arome. Alte restaurante folosesc o prezentare mai creativa, alegand diferite recipiente ce variaza in forma si marime.

Ce sosuri se potrivesc cu cartofii prajiti?

Pe lista sosurilor ce se potrivesc foarte bine cu cartofii avem:

  • Ketchup: un condiment clasic care este iubit de multi si se asorteaza bine cu cartofi prajiti sarati.
  • Maioneza: un sos cremos si acidulat care completeaza aroma savuroasa a cartofilor prajiti.
  • Sos de branza: un sos bogat si cremos, care este adesea folosit pentru a acoperi cartofii prajiti, in special in restaurantele fast-food.
  • Sos BBQ: un sos dulce si acidulat care adauga o aroma de fum cartofi prajiti.
  • Sos iute: contine condimente picante care poate fi folosite pentru a adauga o nota spicy cartofilor prajiti.
  • Mustar: Un condiment acidulat si usor picant, care se asorteaza bine cu cartofi prajiti.
  • Sos dulce chili: un sos dulce si picant care este adesea folosit ca si sos pentru cartofi prajiti in bucataria asiatica.

Cartofii congelati sunt o alegere populare pentru foarte multe restaurante care vor sa o garnitura delicioasa si versatila in meniul lor.

Daca esti in cautarea unui distribuitor de produse fast food care sa aiba si cartofi in gama sa de produse, trebuie sa colaborezi cu Cinar Distribution – prospetime, calitate, profesionalism.

Incearca si tu cartofii de la Cinar Distribution! Comanda acum!