Vehiculele second-hand de calitate vin la pachet cu o mulţime de avantaje pentru clienţii care le aleg. De la preţuri mai mici decât cele plătite pentru modelele noi la disponibilitatea imediată şi încheierea rapidă a tranzacţiilor, accesul la modele de top cu performanţe bune, dotări standard excepţionale, de toate te vei bucura dacă vei cumpăra maşini de la firmele care se ocupă de vânzări auto Germania ieftine.

Ce sunt mașinile second hand și de ce sunt recomandate?

Vanzari auto Germania ieftine sunt maşinile care au avut un proprietar sau mai mulţi, uzura este una considerabilă în funcţie de cât de mult timp au fost folosite până să ajungă la tine, dar au fost remediate şi toate defecţiunile şi ştii că te poţi baza pe maşină. 

În general, dacă discutăm despre maşini second hand cumpărate de la dealeri şi firme serioase, vei avea şi interior şi exterior foarte bine întreţinut, maşini puternice de la branduri pe care nu aveai cum ţi le permiţi în alt context.

50% cel puţin din toată piaţa auto din România sunt aceste maşini la „mâna a doua”, aşadar românii cumpăra mai mult maşini rulate decât unele noi mai ales că preţurile au tot crescut la cele noi şi veniturile şoferilor sunt tot mai mici.

La o simplă căutare pe Google vei descoperi o mulţime de oferte de maşini second hand şi firme care le vând la preţuri competitive. Ca să nu pierzi timp căutând maşina second hand perfectă pentru tine ţi-am pregătit un ghid complet pentru achiziționarea unui vehicul second-hand de calitate. Ţine cont că toate punctele din ghid sunt doar orientative, poţi adăuga şi alte criterii de selecţie personale şi poţi personaliza experienţa de alegere.

Ghidează-te către Economii Uimitoare – Vânzări Auto Germania Ieftine și Fiabile!

Bugetul, compararea preţurilor şi verificarea actelor

Stabileşte bugetul pentru maşina second hand de calitate. Nu începe să cauţi maşini second hand până nu ştii clar pe ce bani te bazezi, ce buget maxim poţi aloca pentru a cumpăra următoarea ta maşină rulată. Dacă îţi doreşti maşini second hand de top de la firme care se ocupă de vânzări auto Germania ieftine va trebui să te gândeşti la un buget mai mare.

Încearcă să ai şi nişte bani în plus, în cazul în care găseşti o maşină foarte bună care costă ceva mai mult decât bugetul deja alocat. Fii flexibil în privinţa bugetului şi dacă îţi găseşti o maşină rulată excelentă nu ezita să cheltuieşti un pic mai mult pentru calitate şi performanţe mai bune.

Gândeşte-te ce vei face cu maşina, unde o vei conduce, pe ce distanţe, ce nevoie reale ai şi de ce o cumperi. Astfel de întrebări şi răspunsurile lor vor fi esenţiale ca să ştii ce tip de maşină second hand de calitate vei avea în garaj.

Compară preţurile şi ofertele la maşini second hand. Nu te opri la prima maşină şi la primul preţ cerut. Compară istoricul preţurilor, vezi care sunt cei mai buni comercianţi, unde ai cele mai multe beneficii şi oferte, alege doar firme specializate în vânzări auto Germania ieftine ca să ai şi reducerile mari la care te aştepţi. Fă o listă scurtă de trei cele mai bune preţuri şi comercianţii care vând maşinile second hand care ţi s-ar potrivi.

Verifică actele maşinilor second hand de calitate. Înainte să închei orice fel de tranzacţie cu firme de vânzări auto Germania ieftine cere toate actele maşinii, verifică atent, vezi să nu fie datorii şi probleme de legalitate, să le ai pe toate. Actele maşinii vor fi foarte importante şi în timpul controalelor din trafic, dar şi atunci când vrei să închei tranzacţia de vânzare-cumpărare cu firma care vinde maşina rulată.

Test drive, vizita în service autorizat şi verificare serie şasiu

  • Verifică maşina ziua şi în locuri în care ai mult soare: Aşa poţi să vezi orice fel de defecte la nivel de caroserie, vezi zgârieturi sau vopsea care nu pare uniformă şi trădează un accident sau reparaţii capitale.
  • Fă un test drive înainte de a încheia actele pentru cumpărare maşinii second hand: Ia cu tine şi un mecanic de încredere şi fiţi atenţi la zgomote, vibraţii, transmisie, schimbător de viteze, răspuns la input din partea şoferului, la modul în care reacţionează martorii de bord, la orice fel de probleme de natură mecanică, tehnică, electronică.
  • Mergi în service cu maşina second hand: Nu cumpără niciun fel de maşină la mâna a doua până când nu ai şi o verificare completă în service autorizat. Doar acolo găseşti toate echipamentele şi instrumentele moderne pentru a detecta toate problemele maşinilor.
  • Verifică seria şasiului: Cere şi cartea tehnică, vezi să fie totul în regulă cu legalitatea maşinii, compară toate detaliile tehnice cu ceea ce ţi se prezintă şi vezi la nivel de piese ale maşinii.
  • Cere toate elementele esenţiale pentru maşină şi atenţie la podeaua portbagajului: Chei de rezervă, manualul maşinii, cartea tehnică, roata de rezervă, trusa pentru reparaţii, de prim-ajutor, vezi dacă podeaua de la portbagaj nu are probleme şi ea.

Istoricul maşinii, verificare anvelope şi kilometraj

  • Solicită obligatoriu istoricul maşinii

Acolo vezi simplu prince reparaţii a trecut maşina, ce probleme a avut, dacă au fost accidente, dacă a fost în reparaţii capitale. Orice fel de detalii care nu îţi convin apărute în istoric sunt semnale clare că ar trebui să îţi cauţi altă maşină second hand.

  • Verifică anvelopele de la maşinile second hand

Uzura trebuie să fie cel puţin uniformă, poate ai anvelope noi, cu atât mai bine, alinierea lor trebuie să fie perfectă, poate ai anvelope de iarnă şi de vară incluse ca să nu le mai cumperi tu. Atenţie la fisuri, defecte tehnice ale cauciucurilor, la jenţi şi la cum arată.

  • Verifică arcadele roţilor şi stâlpii de la portiere, partea de jos

Depistezi rapid urme de rugină şi îţi dai seama dacă ai mașini Germania SH care au fost întreţinute bine sau nu.

  • Verifică kilometrajul

Dacă uzura este prea mare şi kilometrajul este prea mic atunci cu siguranţă a fost dat înapoi înainte de vânzare. Caută să calculezi şi kilometrii reali în funcţie de starea maşinii şi te vei asigura că vei cumpăra o maşină second hand de calitate şi fără nicio problemă.

Alege o modalitate de finanţare potrivită pentru maşină şi pentru bugetul de care dispui. Dacă nu ai bani cash poţi să cumperi maşini second hand în rate. Tot mai multe firme oferă această facilitate şi te ajuta să obţii finanţarea uşor şi cât mai convenabil pentru tine.