Vodka (numită în limba română votcă sau vodcă) este o băutură alcoolică extrem de apreciată, care provine din regiunile cerealiere ale popoarelor slave și scandinave. Deși, înainte de anii 1950, era rareori consumată în afara Europei, astăzi este una dintre cele mai populare băuturi de pe mapamond. Aceasta este folosită, de asemenea, în procesul de creare a multor cocktailuri celebre și delicioase. Așadar, dacă ești un fan al cocktailurilor, trebuie să descoperi câteva rețete deosebite, pe care le poți testa chiar pe cont propriu. 

Iată cele 3 cocktailuri pe care trebuie să le încerci dacă îți place vodka! 

  1. Sex on the Beach

Sex on the Beach este unul dintre cele mai populare cocktailuri care conține vodcă. Nu este dificil de preparat, iar aroma sa specială este inconfundabilă, fiind o băutură perfectă pentru zilele toride de vară. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: vodcă (45 ml), lichior de piersici (30 ml), suc de portocale (60 ml), suc de ananas (20 ml), suc de rodie (10 ml) și gheață. Se amestecă băuturile alcoolice și sucurile de fructe, iar preparatul final se toarnă într-un pahar înalt umplut cu cuburi de gheață. Dacă vrei să prepari acest cocktail pentru prieteni sau pentru invitați, nu uita să ornezi paharele cu felii de portocală, cireșe de cocktail, umbreluțe sau alte decorațiuni care ți se par potrivite.

  1. Bloody Mary

Dacă îți plac aromele mai deosebite, poți încerca celebrul cocktail numit Bloody Mary. Acesta conține suc de tomate, vodcă, suc de lămâie și, eventual, suc de cireșe. De asemenea, sunt barmani care preferă să adauge și câteva picături de sos iute sau piper, care să intensifice aromele care se combină într-un mod unic și special. Amestecă totul într-un shaker și adaugă câteva cuburi de gheață. Dacă vrei să alegi o vodcă de calitate, poți arunca o privire peste site-urile de specialitate, precum Bauturialcoolice.ro – vezi aici gama de vodka și alege sortimentul preferat, astfel incat sa poti crea niște cocktailuri de excepție!

  1. Cosmopolitan

Cosmopolitan a devenit un cocktail foarte cunoscut în anii 1990 și este chiar și astăzi o băutură foarte iubită și apreciată. Pentru a-l pregăti vei avea nevoie de vodcă (60 ml), suc de afine (30 ml), suc de lime (30 ml) și cointreau (30 ml). Dacă ai la îndemână un shaker special creat pentru cocktailuri, procesul de amestecare va fi mult mai eficient și mai rapid. Pune ingredientele în recipientul pe care îl ai și adaugă gheață. Cosmopolitan se servește într-un pahar de cocktail, pe care îl poți decora cu coji de portocale. Sunt și alte variante de Cosmopolitan, care jonglează cu diverse arome, precum sucul de mandarine sau cel de merișoare. În funcție de preferințele tale, alege rețeta care ți se potrivește.

În concluzie, sunt mai multe cocktailuri pe care le poți prepara pe cont propriu dacă îți place vodka. Tot ce trebuie să faci este să obții toate ingredientele necesare și să urmezi indicațiile din rețetă – cu siguranță vei descoperi arome deosebite, care îți vor delecta papilele gustative!

Sursă foto: pixabay.com