Cele PATRU motive pentru care să introduci fructele de aronia în dieta zilnică

Te-ai gândit să pui mai mult accent pe sănătate și să îți schimbi stilul alimentar? Specialiștii recomandă să ai o dietă zilnică bogată în fructe și legume, care să îți ofere vitaminele, mineralele și nutrienții esențiali. De altfel, este esențial să consumi alimente bogate în fibre și proteine, pentru a ușura tranzitul și pentru ca organismului tău să nu îi lipsească elementele principale. Una dintre fructele care ar putea să îți ofere o sursă de vitamina C și B, fier, potasiu, calciu, zinc și magneziu reprezintă aronia. În cele ce urmează, vei descoperi câteva motive pentru care ai putea să „adopți” acest fruct în dieta zilnică.

Iată de ce ar trebui să integrezi aronia în planul alimentar de zi cu zi

  • Te-ai gândit vreodată câte beneficii poate să îți aducă consumul de aronia? Acest fruct seamănă cu afinele, are o aromă specială și conține antioxidanți puternici, iar în limbajul popular se numește „scorus negru”. Specialiștii recomandă să integrezi acest fruct în dieta de zi cu zi, mai ales după ce studiile au arătat că poate preveni apariția diabetului și poate regla glicemia. În acest sens, poți regăsi produse bio Aronia Original în gama pusă la dispoziție de Scufita-rosie.ro. Produsele au la bază sucul pur al fructului, presat la rece.
  • Fructele de aronia oferă beneficii întregului organism, prin intermediul antioxidanților puternici care se regăsesc în conținut. Antioxidanții ajută la diminuarea riscului apariției afecțiunilor la nivelul sistemului imunitar, ocular și cardiac. De asemenea, reprezintă o „oază” de sănătate, având în vedere că ajută la întărirea sistemului imunitar și poate să reducă riscul aparițiilor infecțiilor. Totodată, poate regla nivelul zahărului din sânge.
  • Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul de fructe de aronia este legat de energie. Fructele de aronia conțin vitamine, oferind corpului o sursă de energie pe întreaga zi. De altfel, specialiștii recomandă să fie consumate și în perioadele stresante, pentru a liniști organismul. Pe lângă toate aceste aspecte, sucul pur de aronia poate să prevină infecțiile urinare, deoarece acesta conține acid chinic. Potrivit unor studii, poate să diminueze dezvoltarea bacteriei E Coli. În plus, poate contribui și la reglarea tensiunii arteriale. De aceea, se recomandă consumul a 100 de mililitri în fiecare zi, pentru a avea o sănătate de fier.
  • Nu în ultimul rând, aceste fructe pot fi ideale într-un plan alimentar al unei persoane care dorește să scadă în greutate. Fructele de aronia sunt recomandate de specialiști, în timpul procesului de slăbire, fiind bogate în vitamine și datorită faptului că pot participa activ la întărirea masei musculare. Însă, de reținut faptul că, pentru ca acest aspect să fie posibil, trebuie să respecți un program cu exerciții fizice, pentru a stimula scăderea în greutate.

De altfel, specialiștii susțin că acest consum al fructelor de aronia nu are un efect secundar asupra organismului, pe termen lung. Evident, însă, niciun aliment nu trebuie consumat în exces, deoarece, în caz contrar, ar putea dăuna sănătății. În funcție de preferințe, fructul poate fi consumat sub mai multe forme, de la sucuri, ceaiuri și siropuri, până la piureuri sau gemuri. Pentru a oferi organismului un impuls și pentru a-ți întări sistemul imunitar, ai putea integra acest fruct în alimentația zilnică.

Sursă foto: Pixabay.com