Deși ai zile în care îți permiți să dormi foarte mult și crezi că ar trebui să fii mult mai odihnit, ai surpriza să te simți foarte obosit încă de la prima oră a dimineții. Faptul că dormi mai multe ore pe zi nu ajută cu nimic. Din contră, cu cât depășești mai frecvent 9 ore de somn, cu atât vei fi mai epuizat. Și mâncarea te poate face să îți ieși din ritm și la fel de bine te va indispune și statul în casă prea multe zile la rând.

         Cu toate acestea, nu ai nevoie de eforturi extraordinare pentru a depăși acest impas. Pentru a reduce starea de oboseală zilnică, poți pune în practică 3 lucruri banale, dar extrem de eficient. Cu ajutorul acestor acțiuni, vei reduce atât de mult oboseala încât vei rămâne surprins chiar din prima săptămână!

Iată 3 lucruri banale, dar extrem de eficiente pe care le poți face pentru a reduce starea de oboseală pe care o simți în fiecare zi:

Mănâncă mai puțină carne

         Pare puțin contraintuitiv, dar reducerea cantității de carne pe care o incluzi în regimul tău alimentar zilnic te poate ajuta să-ți crești nivelul de energie. Îmbogățește-te mesele cu cât mai multe legume din gama de legume proaspete de la Auchan și vei vedea cât de mult îți va schimba asta starea de zi cu zi. Explicația este simplă. Carnea necesită un timp mai îndelungat de procesare și digerare, iar asta îți obosește în mod considerabil organismul. Pentru a nu te priva de cantitatea de proteine necesare zilnic, încearcă să mănânci mai multe nuci, linte, năut, ori mazăre. Proteinele vor fi asimilate mult mai rapid și vei avea mai multă energie.

Fixează ore exacte de somn

         Un program de somn cât mai exact va face minuni. Dacă încerci ata pentru o săptămână vei observa că te simți mult mai odihnit. Încearcă să te pui la somn și să te trezești la aceeași oră. Desigur, este foarte important să dormi un număr adecvat de ore. Pentru adulți, se recomandă între 7 și 9 ore de somn. Așadar, acele 8 ore de somn sunt doar o medie. Tot ce trebuie să faci este să îți asculți corpul pentru a afla care este numărul de ore de somn de care ai tu nevoie zilnic pentru a te simți mai odihnit.

Stai la soare

         A sta la soare înseamnă a te încărca cu energie pozitivă. De unde atâta energie pozitivă? Ei bine, tocmai datorită vitaminei D care îți revitalizează organismul și te face să te simți mai puțin obosit. Tot ce trebuie să faci este să-ți aloci măcar 15 minute pe zi în care să te expui luminii soarelui. Cel mai eficient este dacă faci asta dimineața. Dacă ai o cameră bine luminată, petrece ziua acolo. În timpul sezonului rece, optează pentru suplimente cu vitamina D. Cu toate că este mai puțin eficientă în această variantă, poate fi de ajutor.

         În concluzie, dacă te simți foarte obosit în fiecare zi indiferent de cât de mult dormi, este momentul să faci o serie de schimbări. Poți pune în practică aceste 3 lucruri banale, dar extrem de eficiente și vei vedea rezultatele chiar din prima săptămână. Te vei putea simții, în sfârșit, mult mai bine și mai plin de energie fără să depui un efort considerabil pentru asta.

Sursa foto: unsplash.com