O alimentație sănătoasă este uneori greu de susținut. Însă cu puțină disciplină poate deveni un stil de viață. Cumpărăturile sunt o parte importantă a acestui proces, deoarece ele pot determina în mod direct ce mese vor fi preparate din ele. Pe lângă acest aspect, există lucruri simple pe care le poți face pentru a mânca mai sănătos și de a-ți crea obiceiuri alimentare sănătoase. 

Iată 3 aspecte de care să ții cont 

  • Cumpărăturile 

Cumpărăturile sunt primul lucru la care trebuie să te gândești dacă vrei să vezi ce ar trebui să modifici în alimentația ta. Dacă de cele mai multe ori când mergi la cumpărături alegi alimente nesănătoase, trebuie să schimbi acest obicei. Încearcă să nu cumperi deloc mâncare nesănătoasă, mai ales gustări și vei vedea că alimentația ta se va schimba puțin, doar datorită alegerilor mai bune pe care le faci când cumperi alimente. 

Încearcă să cumperi mai multe fructe, legume, produse din cereale integrale și produse alimentare cât mai puțin procesate. Odată ce vei avea în locuința ta multe alimente sănătoase, elimini tentația de a le consuma pe cele nesănătoase. Desigur, nu elimina brusc toate produsele alimentare care îți plac dar nu sunt sănătoase.

  • Gătitul 

Gătitul este un alt aspect important al schimbării alimentație. Uneori alimentele pe care le cumpărăm sunt sănătoase, dar gătirea inadecvată le poate transforma în preparate nesănătoase. Mai mult, gătirea incorectă a anumitor alimente le poate face să își piardă proprietățile nutritive.

Încearcă să gătești cât mai puțin legumele, să nu adaugi mult ulei la gătit și să nu adaugi sare în exces. Mai mult, un grătar electric de pe altex.ro îți poate veni în ajutor, prin gătirea fără ulei a preparatelor tale. El poate fi utilizat pentru o varietate de alimente și poate fi un aliat în a găti simplu și sănătos. Pe lângă grătar, poți opta pentru a fierbe sau a găti la aburi preparatele tale preferate. 

  • Începe azi 

Poate fi o adevărată provocare să îți schimbi obiceiurile alimentare, dar este necesar pentru a putea ajunge să ai o alimentație corectă. Încearcă să nu amâni sau să fii prea dur cu tine. Începe încet, cu pași mici, dar nu amâna. Dacă aștepți o anumită dată sau lună pentru a-ți schimba alimentația, este posibil să nu mai reușești niciodată. 

Începe chiar de astăzi cu lucruri mici precum eliminarea din dulapuri a alimentelor nesănătoase sau crearea unei liste de cumpărături corecte. Nu e nevoie să faci totul perfect din prima, ci să începi și să adaugi pe parcurs tot felul de acțiuni. Nu uita că motivația pentru a reuși acest lucru trebuie să vină de la tine, de aceea e nevoie să fii hotărât și să acționezi în acest sens. 

Așadar, cei trei pași simpli pentru a avea o alimentație mai sănătoasă sunt: cumpărarea de alimente sănătoase, gătirea lor adecvată și motivația de a începe cât mai repede. Dacă adaugi treptat alimentele sănătoase, vei vedea cum acest nou stil de viață va deveni ușor de urmat și de susținut pentru o perioadă lungă de timp. 

Sursa foto: unsplash.com