Carnea de curcan de tara devine din ce in ce mai populara in randul consumatorilor care sunt preocupati de modul in care animalele sunt crescute, dar si de calitatea carnii pe care o consuma. In acest articol, vom discuta motivele pentru care ar trebui alegi din oferta de carne de curcan de tara de vanzare, iar la final iti oferim o reteta delicioasa de ciorba de curcan taraneasca.

De ce este sa cumperi carne de curcan de tara?

O optiune de carne mai sanatoasa

Carnea de curcan este mai slaba decat cea rosie, ceea ce inseamna ca are mai putine grasimi si mai putine calorii. In plus, curcanul de tara este o sursa excelenta de proteine, vitamine si minerale esentiale, ceea ce il face un plus pentru dieta ta si a familiei tale.

Crescut cu atentie si grija

Pasarile de tara sunt crescute astfel incat sa aiba un stil de viata cat mai normal, fara stres, iar hrana lor este mai curata, fara hormoni de crestere si fara antibiotice.

De asemenea, carnea este mai gustoasa deoarece pasarilor li se permite sa se plimbe liber, ceea ce inseamna ca fac mai multa miscare si dezvolta mai multi muschi, sunt mai fericite. Aceste lucruri influenteaza gustul is textura carnii, facand-o mai buna si mai gustoasa.

Sustii un tip de agricultura ce pune pret pe stilul de viata al pasarilor

Pasarile de tara de la ferme duc o viata fericita si sanatoasa, cu mult spatiu si acces la aer curat si la lumina soarelui. Acest lucru este in contrast cu pasarile ce sunt crescute in mod industrial, care sunt adesea tinute in custi inghesuite, supraaglomerate.

Acestea au fost doar cateva motive pentru care produsele de tara sunt o alegere buna. Iata o reteta de ciorba de curcan taraneasca, buna si usor de facut!

Ingrediente:

  • 1 carcasa de curcan de tara
  • 2 cepe, tocate
  • 2 morcovi, tocati (200 g)
  • 2 pastarnac, tocat (200g)
  • 2 tulpini de telina, tocate (150g)
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 cana vin alb (120 ml)
  • Apa cat sa acopere ingredientele
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 200g rosii tocate
  • 150g  varza tocata
  • 150g fasole verde
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat
  • Marar proaspat tocat
  • 100g smantana

Instructiuni:

  • Intr-o oala mare caleste ceapa, morcovii, pastarnacul si telina la foc mediu pana se inmoaie, aproximativ 10 minute.
  • Adauga usturoiul si gateste inca un minut.
  • Adauga vinul alb si lasa-l 5 minute.
  • Adauga in oala carcasa de curcan, apa, foile de dafin, cimbru, rozmarinul, boia de ardei afumata, rosiile si varza. Adu apa la punctul de fierbere si gateste timp de 1-2 ore (pana cand carnea s-a inmuiat).
  • Scoate carcasa de curcan din oala si las-o sa se raceasca. Odata ce se raceste suficient, curata carnea de pe oase si adaugati-o inapoi in oala.
  • Adauga fasolea verde si gateste inca 10-15 minute, pana cand legumele sunt fragede.
  • Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  • Chiar inainte de servire, adauga patrunjelul, mararul si smantana.

Aceasta ciorba de curcan taraneasca delicioasa este modalitatea perfecta de a folosi carnea de curcan de tara si cu siguranta va deveni favorita familiei.

Asadar, data viitoare cand iti faci cumparaturile, verifica oferta celor de la OgradaVerde.ro – calitatea produselor este ceea ii diferentiaza. Pune accent pe sanatatea ta si alege doar cele mai bune produse!